ZBOG RATOVA NIKAD NE ODUSTAJEM I NE MOGU DA OMANEM: Novak pričao da je sa 7 godina napravio svoj pehar s Vimbldona!
Novak Đoković je govorio ponovo o svom detinjstvu i odrastanju, Foto: Printscreen/Youtube/Dubai Eye 103.8 Sport

Ponovo se setio odrastanja

ZBOG RATOVA NIKAD NE ODUSTAJEM I NE MOGU DA OMANEM: Novak pričao da je sa 7 godina napravio svoj pehar s Vimbldona!

Srpski teniser se prisetio kako je u samo dva dana ostvario dva svoja najveća dečačka sna

Objavljeno:

Novak Đoković je ponovo pričao o svom detinjstvu, odrastanju, ali i poteri za Rodžerom Federerom i borbi za titulu najtrofejnijeg Gren slem tenisera svih vremena.

Najbolji teniser sveta igraće na turniru u Dubaiju posle četiri godine, a njegov dolazak je bila prilika da za lokalnu jednu televiziju da intervju u kome se osvrnuo ponovo na pojedinosti iz svoje karijere i života.

Osim što je govorio o zajedničkoj WhatsApp grupi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, on je još jednom pričao o preokretu u finalu Australijan opena protiv Dominika Tima i svojoj mentalnoj snazi.

Novak Đoković je govorio o preokretu u finalu Australijan opena
Novak Đoković je govorio o preokretu u finalu Australijan openafoto: Profimedia

- Dolazi iznutra, naravno. Teško je odabrati jednu stvar koja definiše mentalnu snagu bilo kog sportiste, tu postoji nekoliko različitih faktora koji doprinose tome kako se nosite sa pritiskom - izjavio je Đoković i naveo koja dva faktora su najbitnija:

- Jedan od tih faktora je iskustvo u ovakvim mečevima na Turu, a drugi je način na koji sam odrastao. Tokom 90-ih u Srbiji je bio rat, dosta sankcija i krize kroz koje je moja porodica prošla. To mi je dalo snagu da nikada ne odustajem i način razmišljanja – da nikada ne mogu da omanem, već da je sve korak ka tome da da postignem još jedan cilj, da napredujem kao teniser, ali i osoba.

Novak Đoković ističe da mu i dalje jeste cilj da prestigne Nadala i Federera
Novak Đoković ističe da mu i dalje jeste cilj da prestigne Nadala i Federerafoto: EPA/Roman Pilipey

Usledilo je i pitanje o trci sa Švajcarcem i Špancem za osvajanjem najvećeg broja Gren slemova (Federer 20, Nadal 19, Đoković 17).

- Da li sam opsednut time? Nisam. Slažem se sa Rafom. Naravno, svi imamo ciljeve, moj jeste da pokušam da dođem do rekorda po broju nedelja na prvom mestu i da osvojim što je više Slemova moguće. Zato se i dalje takmičim na ovom nivou i manje-više igram celu sezonu, ali to nije ono što je najbitnije. Meni su najbitniji ljubav prema tenisu, to samo igranje tenisa i držanje reketa, to da sam na Turu, da putujem i da sam okružen ljudima koji veruju u mene - poručio je Novak.

Novak Đoković je pričao i o svojoj mentalnoj snazi
Novak Đoković je pričao i o svojoj mentalnoj snazifoto: EPA/Lukas Coch

Kao što je rekao i u obraćanju novinarima tokom prethodne nedelje u Beogradu, Novak tenis vidi kao platformu za nešto značajnije od tog sporta.

- Osećam kao da je tenis za mene platforma u vidu škole života putem koje učim nove stvari o sebi, jer me tenis izaziva kao ništa drugo u životu, što pozitivno što negativno. Ispoljavam mnogo potisnutih emocija, postoji mnogo stvari na kojima moram da radim. Uzbuđen sam jer postoji toliko stvari oko kojih moram da napredujem, ne samo vezanim za tenis. Meni je tenis bitan mnogo više nego samo zbog pobeda ili rekorda - ističe Đoković.

Srpski teniser je tokom karijere oborio mnogo rekorda, ima pozitivan međusobni skor i sa Nadalom i sa Federerom, a kao omiljeni uspeh ističe sledeće.

- Kada sam bio mali sanjao sam da osvojim Vimbldon. Kada sam imao sedam godina napravio sam maketu trofeja Vimbldona. San mi je bio da budem 'broj 1' i da osvojim Vimbldon, a to je postala realnost 2011. godine. U roku od dva dana sam postao 'broj 1' i osvojio Vimbldon i to je verovatno bio najispunjavajući momenat u mojoj karijeri. Dečački san mi se ostvario.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.