E OVO SE NIJE OČEKIVALO: Australijan open doneo odluku o kazni za Đokovića zbog dodirivanja sudije u finalu!
Novak Đoković tapše sudiju po patikama tokom finala, Foto: EPA/Dave Hunt

Saopšteno koji igrači su kažnjeni

E OVO SE NIJE OČEKIVALO: Australijan open doneo odluku o kazni za Đokovića zbog dodirivanja sudije u finalu!

Organizatori su saopštili da ukupna vrednost svih kazni iznosi 100.000 dolara

Objavljeno:

Na opšte iznenađenje Novak Đoković nije kažnjen novčano zbog "incidenta" sa sudijom Damijanom Dumunsoom u finalu Australijan opena.

Iako je srpski teniser prekršio pravilo ATP-a zato što je po cipelama potapšao sudiju ironično zbog toga što ga je kaznio oduzimanjem prvog servisa i potom ušao u svađu s njim, organizatori nisu izrekli očekivanu novčanu kaznu koja prema pravilima iznosi 20.000 dolara.

Iz organizacije Otvorenog prvenstva Australije su u sredu objavili imena tenisera i teniserki koji su kažnjeni zbog kršenja pravila i ponašanja tokom dvonedeljnog trajanja turnira.

Novak Đoković je prošao bez kazne za ovo
Novak Đoković je prošao bez kazne za ovofoto: EPA/Dave Hunt

Novak Đoković se nije našao među njima, iako je bilo očekivano, s obzirom da se svaki kontakt sa sudijom tokom meča smatra psihičkim ili fizičkim uznemiravanjem.

- U profesionalnom sportu dešavaju se stvari na koje niste ponosni i ponekad radite nešto sa čime niste zadovoljni. Prolazite kroz različite emocije, uspone i padove. Naravno da nisam srećan što sam dodirnuo sudiju u stolici. Žao mi je ako sam time uvredio bilo koga, ali u jeku borbe neke odluke vas izbacuju iz ravnoteže. Ja sam samo pokušao sebe da vratim u balans - izvinio se nakon meča Đoković uz napomenu da nije znao da postoji pravilo zabrane kontakta sa sudijom.

Među teniserima koji su kažnjeni su Rodžer Federer, Miomir Kecmanović, Nik Kirjos, Fabio Fonjini, Benoa Per i to zbog "glasne nepristojnosti", dok je jedino Aleksandar Zverev kažnjen za verbalni prekršaj.

Od teniserki su kažnjene Simona Halep i Aliz Korne.

Sveukupno kada se sabere kazne u kasu Australijan opena će biti uplaćeno 100.000 dolara kazni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.