APSOLUTNI KRALJ AUSTRALIJE: Đoković se vratio na prvo mesto! Poput feniksa se izdigao i srušio Tima za 8. pehar!
Novak Đoković osmi put je trijumfovao na Australijan openu, Foto: EPA/Lukas Coch

AUSTRALIJAN OPEN

APSOLUTNI KRALJ AUSTRALIJE: Đoković se vratio na prvo mesto! Poput feniksa se izdigao i srušio Tima za 8. pehar!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 16:48h

Novak Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste, pošto je u finalu Australijan opena posle velike drame i preokreta savladao Dominika Tima i tako došao do osmog trofeja u Melburnu (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, i 6:4).

Ovo je 17. Gren slem titula za srpskog tenisera koji je odbranio titulu u Melburnu osvojenu prošle godine, preskočio je Nadala i sada ponovo vlada svetskim tenisom.

Nepisano tenisko pravilo glasi - nikada, ali nikada nemojte otpisivati momka sa Banjice koji još jednom pokazao svetu da je mentalna stena, kako je komentator Eurosporta prokomentarisao tokom meča. Kada god deluje da ne može, on pokaže da nemoguće za njega ne postoji i da može sve!

1 / 25 Foto: EPA/Francis Malasig

Meč je trajao tačno četiri sata, a Đoković i Tim su nam priredili teniski spektakl za pamćenje. Videli smo sve, od preokreta, lepih poteza pa sve do tenzije i svađe sa sudijama. Srpski teniser je nastavio fantastičan niz da NIKADA nije izgubio u finalu Australijan opena.

Nakon osvojenog prvog seta koji je odigrao na visokom nivou, Đoković je pao u igri, dok je Tim promenio taktiku i okrenuo stvari u svoju korist. Austrijanac je krenuo fantastično da igra, a u Đokoviću se uvukla bespotrebna nervoza - svađao se sa publikom i sudijom, možda i opravdano, ali to je iskoristo Tim i došao do vođstva od 2:1 u setovima.

1 / 9 Foto: EPA/Lukas Coch

Taman kada su mnogi pomislili da je ovo veče Dominika Tima, apsolutni kralj Australije se uzdigao poput feniksa i krenuo da pušta tenisku magiju. Ono što je bilo ključno večeras je glava! To je najjače oružje Đokovića, koji je krenuo da leti po terenu, odveo je meč u peti set i tu je bilo jasno da peti reket sveta ne može više.

Odmah na početku petog seta Đoković je napravio brejk, do kraja meča nije ispustio prednost i po ko zna koji put je pokazao da je MENTALNA GROMADA!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

6:4 - KRAAAAAJ!!!! NOVAK ĐOKOVIĆ JE APOSLUTNI KRALJ AUSTRALIJAN OPENA!!!!

5:4 - Uspeo je Tim da dođe do gema. Đoković u sledećem gemu servira za titulu! Ajmo, Nole!

5:3 - Strašni servisi Novaka Đokovića!!! Na gem je od novog trofeja na Australijan openu.

4:3 - Preživeo je Dominik Tim ovaj gem, odbranio je nekoliko brejk lopti i smanjio prednost Novaka.

4:2 - Dominacija Đokovića u ovom gemu! Srbin nije izgubio poen u ovom gemu.

3:2 - Uspeo je Tim da prekine niz od dva vezana gema Novaka Đokovića i smanji zaostatak petom setu.

3:1 - Đoković je spasio dve brejk lopte i osvojio veoma bitan gem. Odlična igra Srbina kada je najpotrebnije.

foto: Tanjug/AP

2:1 - BREJK!!!! Mentalna stena!!! Upravo tako je opisao Đokovića komentator Eurosporta, a mi samo možemo da se ložimo sa ovom konstatacijom, pošto se srpski teniser potpuno vratio u meč i u odlučujućem setu ima brejk prednosti!

1:1 - Dominatan gem za Novaka Đokovića! Srbin nije izgubio nijedan poen u ovom gemu.

0:1 - Dominik Tim je poslednji set otvorio dobrim servisima i tako došao do vođstva.

V SET

6:3 - IDEMOOOO!! Vratio se Novak Đoković i tako stigao do izjednačenja u setovima! Nepisano tenisko pravilo je da nikada ne treba otpisivati momka za Banjice!

5:3 - Evo brejka!!!! Đoković koristi drugu brejk loptu i pravi ogroman iskorak ka izjednačenju, pošto će servirati za 2:2 u sledećem gemu!

4:3 - Nastavlja Novak da prikazuje dobar tenis u 4. setu i dolazi do prednosti.

3:3 - Đoković nije imao brejk šanse, pa tako Tim dolazi do izjednačenja u četvrtom setu.

3:2 - Odličan gem za Novak Đokovića koji dolazi do gema sa nulom i sjajnim potezima diže publiku na noge. Sa tribina se čuje "Nole, Nole".

1 / 11 Foto: EPA/Lukas Coch

2:2 - Austrijanac je stigao do izjednačenja.

2:1 - Mnogo problema je imao Đoković u ovom gemu, ali ono što je najvažnije stigao je do prednosti u četvrtom setu. Na kraju je imao i veliku pomoć sreće.

1:1 - Izjednačio je Dominik Tim u četvrtom setu.

1:0 - Đoković stiže do vođstva u četvrtom setu. Dobar servis gem za srpskog tenisera.

IV SET

Novak Đoković je zatražio pomoć lekara. Nadamo se da nije ništa ozbiljno u pitanju.

2:6 - Za Đokovića bi blo najbolje da ovaj set što pre zaboravi i da se okrene četvrtom, jer je u ovom Dominik Tim aposlutno dominirao i pokazao izvanredan tenis. Austrijanac je promenio svoju taktiku i preokrenu stvari na terenu. Nadamo se da će se Novak vratiti još jači.

2:5 - Najbolji servis gem za Novaka u trećem setu, ali Tim i dalje ima preveliku prednsot.

1:5 - Deluje da je sve rešeno u ovom setu i kao da je Novak odustao od njega, a Tim krupnim koracima ide ka vođstvu od 2:1 u setovima.

1:4 - Konačno prekida seriju Austrijanca! Ovako mora da igra Đoković ukoliko želi do osmog trofeja na Australijan openu.

foto: EPA/Roman Pilipey

0:4 - Dominacija Tima u terćem setu se nastavlja. Ovo jednostavno nije Đoković na kakvog smo navikli... Nadamo se da će se vratiti u ovaj meč, pošto sad deluje da glavom nije u njemu.

0:3 - Uvukla se nesigurnost u servis i igru Novaka Đokovića, koji je izgubio još jedan gem, dok austrijski teniser dolazi do novog brejka u tećem setu i sada već ima kapitalnu prednost.

0:2: - Dominik Tim je potvrdio brejk i uvećao svoje vođstvo u trećem setu.

0:1 - Nije moglo gore da počne... Đoković je poklonio brejk Timu, koji ima veliku prednost na početku trećeg seta.

1 / 26 Foto: EPA/Lukas Coch

III SET

1 / 20 Foto: EPA/Roman Pilipey

4:6 - Tim je odigrao fantastičan gem i stigao tako do izjednačenja u setovima. Očigledno je da se nešto dogodilo kod Novaka, dok je Austrijanac značajno podigao nivo svoje igre u odnosu na prvi set. Đoković je imao jednu žučnu raspravu sa sudijom koji danas nije na nivou finala Australijan opena.

4:5 - Nije dobro... Dominik Tim je momentalno vratio brejk i nalazi se u idealnoj situaciji za osvajanje drugog seta.

4:4 - BREJK!!!! Krik Novaka Đokovića govori koliko mu ovo znači. Srbin je iskoristio jedinu brejk šansu u ovom gemu i stigao tako do izjednačenja.

3:4 - Sigurnan servis gem za Đokovića, koji je protivnku prepustio samo jedan poen u ovom gemu. Očekuje nas veoma bitan gem.

foto: EPA/Dave Hunt

2:4 - Imao je prilike, ali je Dominik Tim stigao do novog gema. Čekamo sledeći servis gem Austrijanca.

2:3 - Jako važan gem za Novaka Đokovića! Srpski teniser je posle dva izgubljena gema stigao do gema na svoj servis. Ono što je bitno sada jeste da se Nole fokusira na oduzimanje servisa Timu.

1:3 - Muči se Novak... dok Tim koristi svaku priliku u drugom setu, te je potvrdio brejk ovojenog u prethodnom gemu.

1:2 - Mnogo problema u ovom gemu i Tim dolazi do brejka. Nervozno deluje Novak u ovim trenucima, a mi se nadamo da će ga to brzo proći i da će zaigrati kao u prvom setu.

1:1 - Dominik Tim je uzvratio istom merom i sa nulom osvojio gem na svoj servis. Prošlo je tačno sat vremena od početka meča.

1:0 - Kakav start, strašan start drugog seta! Novak Đoković je bez izugljenog poena stigao do gema na svoj servis.

II SET

6:4 - IDEMOOOO! Tako to rade majstori!!! Novak Đoković je došao do vođstvu setovima, pošto je iskoristio drugu set loptu i došao do prednosti od 1:0.

5:4 - Posle dva izgubljena gema Novak je stigao do nove prednosti. Dobar gem servis za srpskog tenisera. Tim će u sledećem meču servirati za opstanak u setu.

4:4 - Austrijanac je spasao brejk loptu, vratio se i osvojio drugi vezani gem na meču. Izjednačenje.

4:3 - Ribrejk! Odličan gem za Dominika Tima koji je uspeo da napravi brejk i smanji prednost. Deluje da je Đokoviću pala koncentracija, a da je Austrijanac to osetio i na sjajan način iskoristio priliku.

4:2 - Uz mnogo muke Tim je stigao do drugog gema na svoj servis. Đoković je ponovo bio jako blizu brejk šanse, ali je Austrijanac odservirao as u ključnom momentu.

1 / 11 Foto: EPA/Lukas Coch

4:1 - Nastavlja Đoković u istom ritmu i zahvaljujući odličnomsetu dolazi do novog gema.

3:1 - Dominik Tim dolazi do svog prvog gema posle dosta muke. Imao je svojih šasnu Đoković i u ovom gemu, ali je Austrijanc uspeo da smanji prednost srpskog tenisera.

3:0 - Potvrda brejka na startu meča. Novak odlično servira u uvodim momentima meča i ponovo je izgubio samo jedan poen u gemu.

2:0 - BREJK! Idemoooo!!! Đoković odmah pravi brejk u gemu koji je bio veoma interesantan. Uspeo je srpski teniser da iskoristi prvu brejk loptu i dođe do bitne prednosti.

1:0 - Đoković je veoma dobro otvorio meč i došao je do gema na svoj servis sa samo jednim izgubljenim poenom.

1 / 1 Foto: EPA/Francis Malasig

9:45 - Počelo je finale Australijan opena. Ajmo, Nole!

9:43 - Marat Safin je izneo trofej i vreme je da počne ono što svi sa nestrpljenjem čekamo.

1 / 4 Foto: EPA/Michael Dodge

9:40 - Mnogo sprskih navijača je ostalo ispred "Rod Lejver arene".

9:38 - Igrači su izašli na teren.

9:35 - Đoković je na terenu proveo šest sati manje od Tima, a imao je i dan odmora više od Austrijanca.

9:30 - Ono što je interesantno jeste da je drugi reket sveta pre finala odradio trening sa legendarnim Maratom Safinom koji je odavno u penziji.

9:25 - Svi se pitaju da li Dominik Tim može da bude prvi koji će pobediti Đokovića.

9:22 - Novak je odgovorio na pitanje ko će imati više podrške na današnjem meču.

– Ne znam, videćemo, ne mogu da predvidim da li će publika navijati za mene ili ne. Znam da ću imati naše Srbe koji će biti tu i podržavati me, sad nezavisno da li će biti većina za mene ili ne, ja znam šta mi je činiti na terenu – rekao je Đoković.

9:21 - Uskoro počinje meč.

9:20 - Novak ne gubi u finalima Australijan openu.

9:16 - Zagrevanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.