Toliko je Novak samouveren: Verujem da ću prestići Rodžera!

Želi i 4 Gren slema u godini

Toliko je Novak samouveren: Verujem da ću prestići Rodžera!

Srpski teniser misli da može da osvoji bar još sedam titula na najvećim turnirima i tako postane najtrofejniji igrač u istoriji Gren slemova
Objavljeno:

Ako neko sumnja u motivaciju Novaka Đokovića sada je potpuno razuveren. Najbolji teniser sveta, a za mnoge i najbolji u istoriji, ima želju da to potvrdi i trofejima. Srbin je izjavio da mu je veliki životni cilj da prestigne Rodžera Federera po broju titula na Gren slemovima i postane teniser sa najviše takvih titula u istoriji.

Profimedia
- Lagao bih ako kažem da ne verujem da mogu da nadmašim Federera i Nadala. Stvarno to mislim i ne bih bio iskren ako bih pričao drugačije. Ipak, to bi mogla da mi bude smetnja i gubljenje kocentracije ako bih razmišljao samo o tome - rekao je Đoković. Prvi reket planete je trenutno na 11 titula na turnirima iz "velike četvorke", ispred njega je Roj Emerson sa 12, Rafale Nadal i Pit Sampras sa 14, dok Švajcarac ima 17 takvih titula.
- Poslednji veliki izazov mi je da u jednoj sezoni spojim sva četiri gren slema. To su najteži turniri, igra se na tri dobijena seta, pod velikim pritiskom... Jednom sam bio blizu da osvojim sva četiri, biće teško to ostvariti, ali ne i nemoguće. U svetu tenisa se trenutno mnogo polemiše o tome da li će Novak uspeti konačno da osvoji jedini Gren slem koji mu nedostaje, Rolan Garos, ili će Nadal da se trijumfalno vrati u Pariz.
- Nadal je na Rolan Garosu izgubio samo dva meča i to dovoljno govori koliki je favorit. Igra u dobroj formi, podigrao je kvalitet u odnosu na poslednje godine, ali pored nas dvojice ima još tenisera koji mogu da osvoje trofej - kazao je srpski teniser. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.