NE VIDI SE SKORI KRAJ ĐOKOVIĆEVOJ DOMINACIJI: Novak i dalje deluje mnogo jako!
Novak Đoković će i dalje biti dominantan smatra Mark Filipusis, Foto: AP/Frank Franklin Li

Još su oni zeleni za njega

NE VIDI SE SKORI KRAJ ĐOKOVIĆEVOJ DOMINACIJI: Novak i dalje deluje mnogo jako!

Australijanac ne smatra da će doći do promene u svetskom tenisu

Objavljeno: 14:44h

I dok se mnogi nadaju, a neki čak i navijaju da u 2020. godini dođe konačno do smene generacija u tenisu i da mlađi teniseri preuzmu primat od "Velike trojke" takvo mišljenje nema legendarni Mark Filipusis.

Australijanac koji je svojevremeno igrao finale Vimbldona je istakao u intervjuu za "Sport klub" da smatra da će Novak Đoković i Rafael Nadal i narednih godina dominirati "belim sportom".

- Ne bih se usudio da kažem da će se Nadalova i Đokovićeva dominacija okončati u 2020. godini. Đoković deluje jako i ima još tri-četiri godine na vrhunskom nivou ukoliko bude zdrav. I Nadal deluje brzo, mislim da neće posustati u narednih godinu-dve - poručio je Filipusis.

Mark Filipusis je govorio o smeni generacija u tenisu
Mark Filipusis je govorio o smeni generacija u tenisufoto: EPA/DAN HIMBRECHTS

Kada je reč o Rodžeru Federeru zna se da je on uvek najopasniji na travi.

- Sa njim je drugačija priča. Ne zato što sumnjam u njega, ali Vimbldon je bio težak, dve propuštene meč lopte bile su gorka pilula. Definitivno će misliti o tome, znamo koliko ceni Gren slem titule, to je bila njegova šansa. Ako je bude imao sledeće godine, to je u Londonu, mada će biti ekstremno teško posle onoga što se desilo. Možda će imati šansu i u Australiji, uslovi su poslednjih godina izuzetno brzi tamo.

Od mlađih tenisera istakao je kvalitet Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Šapovalova i Tima.

- Moje nade su Cicipas, Tim i Zverev, a zaista mi se dopada i Šapovalov – igra divan, mada ne i kompletan tenis. Dimitrov je pokazao napredak u finišu sezone, atleta je i strastven, ali servis mu je problem. Ne smemo zaboraviti ni Danila Medvedeva, koji će se boriti za Gren slem titulu - rekao je Filipusis.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.