TO TI JE KAO NA MALDIVIMA: Ivanišević objasnio kakva je saradnja u Đokovićevom timu i kako se slaže sa Vajdom!
Goran Ivanišević i Marijan Vajda zajedno u boksu, Foto: EPA/Andy Rain

Olakšavaju jedan drugom

TO TI JE KAO NA MALDIVIMA: Ivanišević objasnio kakva je saradnja u Đokovićevom timu i kako se slaže sa Vajdom!

Hrvatski teniser je govorio o saradnji sa Slovakom

Objavljeno:

Novak Đoković u svom stručnom štabu ima dvojicu trenera - Marijana Vajdu sa kojim sarađuje jako dugo i pod čijim vođstvom je ostvario najveće uspehe, i Gorana Ivaniševića koji se pred Vimbldon priključio timu i ostao u njemu.

Mnoge zanima kako funkcionišu stvari između te dvojice trenera, posebno kako to izgleda iz ugla nekadašnjeg hrvatskog tenisera, s obzirom da Vajda već ima iskustvo takve saradnje kroz nekoliko godina provedenih sa Borisom Bekerom.

- Uvek se može mnogo toga naučiti. Malo sam bliže sada upoznat sa time kako funkcioniše, kako trenira, kakve su pripreme... Kad je neko broj jedan na svetu, to je ogroman pritisak jer svi hoće da te pobede. Zato je potrebno konstantno usavršavanje, pojedinačni sport ne dozvoljava da se opustiš nijedan dan. Atmosfera je dobra, mnogo pomažu mentalitet i jezik jer je komunikacija najvažnija. Meni je super, mislim da je i njemu odlično, sa Marjanom je... On je najjednostavniji čovek za saradnju - ispričao je o atmosferi u timu Ivanišević za "Sport klub".

A kako se slaže sa Vajdom?

- S Marjanom Vajdom kao da si na Maldivima, jednostavan, sjajan čovek i vrhunski stručnjak. Funkcionišemo dobro, razmišljamo isto, isti su nam pogledi na tenis – dopunjujemo se, Novak koristi informacije od obojice. Na ovako važnim turnirima, gde su veliki i pritisak i očekivanja, dobro dođu dva trenera, delimo lakše odgovornost - dodao je hrvatski trener.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.