SUZE I EMOCIJE NA OPROŠTAJU JANKA: Da sam mogao da biram način na koji bih završio karijeru, to bi bilo ovako!
Foto: Printskrin

kraj jedne lepe karijere

SUZE I EMOCIJE NA OPROŠTAJU JANKA: Da sam mogao da biram način na koji bih završio karijeru, to bi bilo ovako!

Zauvek će ostati upisan zlatnim slovima u istoriju srpskog tenisa

Objavljeno: 11:25h

Janko Tipsarević je porazom od Japanca Jučija Sugite u četvtfinalu Stokholma okončao je svoju karijeru na ATP turnirima. U dramatično meču je spasio čak devet meč lopti, ali je na kraju posle tri sata i devet minuta igre pružio ruku boljem.

“Da sam mogao da biram način na koji bih završio karijeru, to bi bilo ovako, da ostavim sve od sebe na terenu. Sećaću se ovog trenutka celoga života“, rekao je Tipsarević u intervjuu na terenu.

Janko će se zvanično povući na Dejvis kupu u Madridu u novembru, a posle meča dobio je ovacije iz publike i video posvećen svojoj karijeri. “Ono što će mi najviše nedostajati jeste borba sa različitim emocijama, leptirići u stomaku pre i posle meča, nema ništa slično tome. Uživao sam da gledam sveta, ogromna je mogućnost upoznati različite kulture i ljude. Teniski način života, ako mu se posvetiš 100%, čini te mentalno čvršćim“, kaže 35-godišnji Tipsarević na snimku.

“Ono što će mi najviše nedostajati jeste borba sa različitim emocijama, leptirići u stomaku pre i posle meča, nema ništa slično tome. Uživao sam da gledam sveta, ogromna je mogućnost upoznati različite kulture i ljude. Teniski način života, ako mu se posvetiš 100%, čini te mentalno čvršćim“, kaže 35-godišnji Tipsarević na snimku.

Bio je Janko vidno emotivan dok je gledao snimak i zahvalio se svima u publici. “Vidim da pokušavate da me rasplačete i uspeva vam“, našalio se Tipsarević, “Osećam se srećno, ponosno, tužno, pomešane su emocije. Iako sam mnogo tužan sada, radujem se sledećem poglavlju u svom životu. ATP tur je bio veliki deo mog života, biće i ogroman deo moje budućnosti, ostaću povezan sa ovim divnim sportom“, zaključio je Tipsarević. U karijeri je osvojio četiri ATP titule i Dejvis kup, igrao je četvrtfinale US opena 2010. i 2011, a bio je i osmi teniser sveta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.