STVARI SU JOŠ GORE NEGO ŠTO SMO MISLILI: Nadal sigurno pretiče Đokovića, poznato je i kad!
Nole i Rafa, Foto: AP/Gregorio Borgia

LOŠE VESTI

STVARI SU JOŠ GORE NEGO ŠTO SMO MISLILI: Nadal sigurno pretiče Đokovića, poznato je i kad!

Nadali smo se da do ovog teksta neće morati da dođe, ali nažalost, moralo je...

Objavljeno:

Danas smo vam već pisali o bodovnoj razlici koja će od ponedeljka deliti Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a sada smo došli do novih, još gorih zaključaka

Pre Završnog mastersa sezone u Londonu svim igračima će biti oduzeti bodovi osvojeni na tom turniru 2018. godine. Đoković je imao tri pobede u grupi, pa pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona u polufinalu, ali je od Aleksandra Zvereva poražen u finalu. Đoković je tu osvojio 1.000 bodova, dok Rafa nije ni nastupao, stoga, ne brani ništa.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: AP

Uoči Završnog mastersa na programu je turnir Masters serije u Parizu gde Đoković brani finale, odnosno 600 bodova, a Nadal opet nijedan.

Srbin sada ima samo nešto preko 300 bodova viška u odnosu na Španca, što znači da ni u slučaju osvajanja Pariza neće moći da ostane prvi igrač sveta 4. novembra, kada bude objavljena poslednja lista pred start Londona.

Rafael Nadal
Rafael Nadal foto: AP

Priliku da stekne razliku koja bi bila dovoljna da odbrani prvo mesto mogao je da traži na ATP turnirima serije 500 u Beču ili Bazelu, ali Đoković neće moći da se prijavi za njih.

Jedina nada Đokovića da ostane na vrhu ATP liste je problem koji Nadal ima sa zglobom ruke, zbog čega Španac još nije siguran da li će moći da nastupi na pomenutim mastersima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.