ZBOG MENE SE PRESELIO U PANČEVO: Novak otkrio sve o Japancu koji je zbog njega naučio srpski i jede 100 ćevapa!
Novak Đoković i Iori Jošida, njegov verovatno najveći obožavalac na svetu, Foto: Printscreen/Instagram/djokernole

Neverovatna priča

ZBOG MENE SE PRESELIO U PANČEVO: Novak otkrio sve o Japancu koji je zbog njega naučio srpski i jede 100 ćevapa!

Živeo je 4 godine u našoj zemlji samo da bi naučio jezik i odigrao partiju tenisa sa Đokovićem

Objavljeno:

Novak Đoković imao je gosta na treningu tokom turnira u Tokiju, a reč je o Japancu Iori Jošidi koji je i više nego obožavalac i fan najboljeg tenisera sveta.

Već smo vam pisali tokom dana o susretu njih dvojice u Tokiju i kako je Jošida igrao tenis protiv Đokovića, pa su potom pričali na srpskom, koji je naučio baš upravo zbog Novaka Đokovića.

Međutim, sada je sam srpski teniser na svom Instagramu ispričao sve o tome kako je Jošida postao njegov veliki fan koji se zbog njega preselio čak u Srbiju, gde je naučio srpski jezik i počeo da uživa u srpskim specijalitetima.

Jedina stvar koju nije uspeo dok je 4 godine boravio u Srbiji jeste da upozna svog idola - Novaka, ali ta želja mu se ostvarila sada u rodnoj zemlji.

- Ovaj momak me je totalno oduševio. Inspirisan mojom sezonom 2011. godine, pitao je oca da li može da ide da živi u Srbiju Joriju. Otac ga je pitao da mu pokaže strast. Ovaj mu je to pokazao i dobio dozvolu. 4 godine je živeo u Pančevu, igrao tenis, učio srpski i nadao se da može da me upozna i odigra jedanput tenis sa mnom. To se nije dogodilo za vreme njegovog boravka u Srbiji ali jeste ovde u Japanu. Privukao mi je pažnju njegov snimak koji mi je pokazao njegov prijatelj pre nekoliko dana ovde u Tokiju. Na snimku je pričao srpski i molio me da odigramo tenis jednom jer ima veliku želju da igra na Gren slemu. Pozvao sam ga da pogleda moj meč i da posle meča igramo tenis. Upoznao sam mnogo ljudi putujući po svetu, ali ne znam da li sam ikada upoznao nekog ovako strastvenog tenisera sa toliko entuzijazma. Ulepšao mi je dan i učinio da doživim jedinstveno iskustvo koje mi je ispunilo srce radošću i srećom. Jako sam se zabavio i uživao. On priča srpski odlično i vrlo je duhovit. Ovo iskustvo me je podsetilo koliko treba da budem svakodnevno zahvalan na mogucnosti da tako pozitivno utičem na živote mnogih ljudi. Blagosloven sam i počastvovan - napisao je Đoković na svom Instagramu uz snimak sa Jošidom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.