LEGENDARNI TENISER JOŠ ZAKUVAO PRIČE O NAJBOLJEM SVIH VREMENA: Svako od njih je motivisan da bude ispred ostalih!
Federer, Đoković, Nadal, Foto: AP/EPA/Andy Rain/EPA/Valerie Blum

DA JE BILO TAKO...

LEGENDARNI TENISER JOŠ ZAKUVAO PRIČE O NAJBOLJEM SVIH VREMENA: Svako od njih je motivisan da bude ispred ostalih!

Bavio se jednostavnom matematikom analizirajući finale Vimbldona u kome su spektakl priredili Đoković i Federer

Objavljeno:

Bivši svetski broj jedan Ivan Lendl smatra da će takmičenje za rekordera po broju Gren slem biti još uzbudljivije u godinama koje dolaze.

Kada je Novak Đoković predao meč osmine finala Stenu Vavrinki propustio je priliku da se plasira u finale, odbrani pehar i tako se sa 17 Gren slem titula približi Rafaelu Nadalu (18) na jedan, a Rodžeru Federeru (20) na tri pehara zaostatka sa najvećih turnira.

Španac i Švajcarac su još u igri da povećaju konto po Gren slem trofejima pošto obojica igraju u četvrtfinalu US opena, a u razgovoru sa Matsom Vilanderom, Lendl je rekao da je neverovatno koliko je velika trojka motivisana da nastavi u istom tempu.

- Da se vratimo na tebe i mene. Tvoj cilj je bio da postaneš broj jedan. Nema ništa teže od toga. Moj je bio da osvojim što je moguće više najvećih titula i nikada u tome nisam uspeo. Motivacija koju ova sadašnja trojka ima je takva da je trka u stvari ta ko će imati na kraju najviše Grend slemova. Vimbldonsko finale je bilo fantastično, ne govorim to zbog kvaliteta igre već zbog značaja koji je imalo za istoriju tenisa - rekao je Ivan Lendl.

Slavni češki teniser se bavio jednostavnom matematikom analizirajući finale Vimbldona u kome su spektakl priredili Đoković i Federer.

- Da je pobedio Rodžer Novak bi onda ostao na 15. Da osvoji šest i više Grend slem titula bilo bi mnogo teško. Četiri je lakše od šest. Meč je iz njih izvukao mnogo na mentalnom planu, ali motivacija koju imaju da ostanu ispred druge dvojice je ono što ih tera napred i privlači publiku da i dalje dolazi na njihove mečeve - dodao je Lendl.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.