DAN POSLE ISPADANJA OD VAVRINKE: Stiže još katastrofalnih vesti za Novaka Đokovića!
Nole i Rafa, Foto: AP/Gregorio Borgia

US OPEN 2019

DAN POSLE ISPADANJA OD VAVRINKE: Stiže još katastrofalnih vesti za Novaka Đokovića!

Teški momenti za najboljeg tenisera sveta

Objavljeno:

Novak Đoković je u ponedeljak predao meč Stanu Vavrinki zbog problema sa ramenom, tačnije, nije uspeo da ga završi, a ovog utorka stiže još katastrofalnih vesti za njega, bar kada su neke buduće ATP liste i brojevi gren slem titula u pitanju.

Rafael Nadal, njegov prvi i najbliži pratilac na listi, plasirao se u četvrtfinale US opena, ubedljivom pobedom nad Marinom Čilićem - 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:1, 6:2.

Rafael Nadal
Rafael Nadal foto: AP/Adam Warner

On će se sastati sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, a u eventualnom polufinalu sa Gaelom Monfisom ili Mateom Beretinijem, tako da se može reći da mu je put do meča za trofej širom otvoren.

Švarcman je među osam najboljih došao tako što je pobedio Aleksandera Zvereva, što i nije toliko iznenađenje, ako se zna da mladi Nemac ove godine nikako ne uspeva da stabilizuje formu - 3:6, 6:2, 6:4, 6:3.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: EPA/John G Mabanglo

S obzirom na eliminaciju Novaka Đokovića, koji je Stenu Vavrinki predao meč zbog povrede, najatraktivnije potencijalno finale bilo bi ono između Nadala i Rodžera Federera, ali će Švajcarac za to morati da pobedi Grigora Dimitrova, pa Vavrinku ili Danila Medvedeva.

Federer i Nadal poslednji put su se u finalu sastali na Mastersu u Šangaju 2017, a na grend slem turnirima iste godine u Melburnu. "FedEx" se u to vreme nalazio u seriji od pet pobeda u međusobnim mečevima. Ove sezone odmerili susreli su se dva puta i svaki je slavio na svojoj omiljenoj podlozi - Nadal rezultatom 3:0 u polufinalu Rolan Garosa, a Federer 3:1 u polufinalu Vimbldona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.