SKANDAL U SVETSKOM TENISU: Sudio finale istorijskog Vimbldona pa dobio šut kartu! Razlog za otkaz ne može biti luđi
Sudija Danijel Štajner u razgovoru sa Novakom Đokovićem tokom finala Vimbldona, Foto: AP

NIJE ELITNI SPORT

SKANDAL U SVETSKOM TENISU: Sudio finale istorijskog Vimbldona pa dobio šut kartu! Razlog za otkaz ne može biti luđi

Veliko priznanje mu je ukazano kada je zajedno sa Srbinom i Švajcarcem učestvovao u najdužem finalu u istoriji turnira na Ol Ingland Klabu

Objavljeno:

Mesec dana je prošlo otkako je teniski sudija Danijel Štajner delio pravdu u istorijskom finalu Vimbldona u kome su igrali Novak Đoković i Rodžer Federer.

Argentinac je jedan od najboljih teniskih sudija na svetu, a veliko priznanje mu je ukazano kada je zajedno sa Srbinom i Švajcarcem učestvovao u najdužem finalu u istoriji turnira na Ol Ingland Klabu.

Ovo bi bila lepa i romantična priča da se teniskim svetom u utorak nije proširila vest da je Štajner dobio otkaz još 15. avgusta. Razlog za prekid saradnje je i više nego nenormalan i banalan.

Prema pravilima ATP, sudije ne smeju da daju intervjue medijima bez odobrenja te organizacije, a to je upravo Štajner uradio. Sporan je njegov intervju koji je dao argentinskom Kontinentalu čija je tema bila njegova karijera i finale Vimbldona koje je sudio.

Među prvima je podršku sudiji dao Džon Izner.

- Ne znam celu priču, ali ona deluje apsurdno. Štejner je odličan sudija i omiljen je među igračima - napisao je Izner na Tviteru.

Ubuduće, Štajner će moći da sudi samo na turnirima za koje sudije ne bira ATP, ali na ovogodišnjem US openu neće deliti pravdu ni na jednom meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.