NOVAK POBEDIO PUJA, ALI NAS JE JAKO UPLAŠIO PRI KRAJU MEČA: Ne znam, videću, nadam se da će biti dobro!
Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, Foto: AP

ATP, SINSINATI

NOVAK POBEDIO PUJA, ALI NAS JE JAKO UPLAŠIO PRI KRAJU MEČA: Ne znam, videću, nadam se da će biti dobro!

Duel je trajao nešto manje od sat i po vremena

Objavljeno: 09:17h

Novak Đoković se dosta lako plasirao u polufinale mastersa u Sinsinatiju, pobedom nad Lukom Pujem iz Francuske u dva seta - 7:6 (7-2), 6:1.

Duel je trajao nešto manje od sat i po vremena i Novak ni u jednom trenutku nije ispuštao kontrolu nad igrom i rezultatom.

Prvi gem je bio veoma zanimljiv, obojica su odigrala nekoliko izvrsnih poena, srpski igrač je propustio jednu brejk loptu i Puj je preživeo start. Od tog trenutka se igralo u brzom ritmu i uvek bi onaj koji bi imao početni udarac bio izuzetno siguran u svojim gemovima.

Nakon 50 minuta igre pobednika tog dela odlučio je taj-brejk – prošlogodišnji šampion je sigurno krenuo, rano napravio mini-brejk, a potom sa još dva oduzeta servisa stigao do prednosti od 1-0 u setovima.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: AP

Na krilima dobijenog prvog seta odlično je Novak otvorio drugi i odmah napravio brejk. Kada je neutralisao tri brejk prilike u trećem gemu, slomio je otpor rivala, ali ga je tokom meča u nekoliko navrata nervirao vatromet, koji se pojavljivao iznad stadiona.

- Je li ovo bombardovanje? Šta je ovo?- našalio se u jednom trenutku Đoković sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

U finišu je najbolji igrač planete bio primoran da pozove fizioterapeuta jer je osetio bol u desnoj ruci prilikom servisa. Usledila je masaža, a po povratku na teren još jedan brejk, koji je značio i konačnu pobedu.

- Ne znam, videću, nadam se da će biti dobro - prokomentarisao je povredu neposredno po završetku susreta.

Tako je Srbin nadigrao Francuza i u drugom međusobnom duelu, pošto je prvi dobio ove godine na Australijan openu, rezultatom 6:0, 6:2, 6:2.

On će se u polufinalu sastati sa Danilom Medvedevom, koji je u duelu dvojice Rusa lako savladao Andreja Rubljova (6:2, 6:3). Rubljov je inače u prethodnoj rundi iznenadio Rodžera Federera. Taj duel na programu je u subotu u ponoć.

Poznat je i drugi polufinalni par, za plasman u finale boriće se Belgijanac David Gofen i Francuz Rišar Gaske.

Srpski teniser brani trofej u američkom gradu, a nagradni fond turnira je 6.056.280 dolara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.