RODŽER IGRA NAJLEPŠI, ALI NOVAK IGRA NAJBOLJI TENIS! Čuveni Niki Pilić impresioniran na kakvom nivou igra Đoković!
Nikola Pilić veruje da Novak Đoković igra najbolji tenis, Foto: Starsport©

Njegov je igrač

RODŽER IGRA NAJLEPŠI, ALI NOVAK IGRA NAJBOLJI TENIS! Čuveni Niki Pilić impresioniran na kakvom nivou igra Đoković!

Očekivano, navijao je za srpskog tenisera

Objavljeno:

Svet ne prestaje da bruji o epskom i spektakularnom finalu Vimbldona u kome je Novak Đoković pobedio Rodžera Federera i osvojio svoju 16. Gren slem titulu u karijeri.

Povodom ovog meča se oglasio i Nikola Pilić, čovek na čijoj je akademiji Novak Đoković stasavao kao teniser, istakao da je to možda bio i najbolji meč koji je gledao u svom životu.

- Veličanstveno... Žao mi je što je neko morao da izgubi. Ako je neki meč trebalo da ima dva pobednika, onda bi to bio ovaj. Oni igraju možda najbolji tenis na svetu. Nagledao sam se mečeva, ovaj je možda najbolji. Ako bih morao da zamerim nešto, Novak je slabo servirao, ali je bio fantastičan sa osnovne linije. Čini mi se da Federer nikada u životu nije imao tako dobar bekhend. To je bio predivan meč - rekao je Pilić za "Index".

Nikola Pilić je oduševljen finalom Vimbldona
Nikola Pilić je oduševljen finalom Vimbldonafoto: Starsport©

Iskusni teniski stručnjak i dalje ne zna ko je u stvari najbolji igrač u istoriji.

- Navijao sam za Novaka, bio je moj igrač, ali mnogo poštujem Federera. Mislim da je teško izvesti nekakav zaključak u toj raspravi. Pogledajmo Federera. Čovek ima 20 Gren slemova, najviše sedmica je bio na broju jedan, najviše finala, više titula od konkurenata, a sve to s 37 godina. To je neverovatno. S druge strane, kad igra tenis u svojoj šestoj brzini, Đoković je najbolji igrač na svetu. Kad pogledate njegov međusobni skor sa Nadalom i Federerom, u plusu je s obojicom što je impresivno. Izjednači li se s Federerom po broju titula, onda bismo mogli da govorimo da je najveći u istoriji. Novak ima pet godina manje i ako bude zdrav, mislim da može prestići Rodžera, ali moraćemo za to da pričekamo. Ne bih nekim komentarom želeo da povredim nijednog iz velike trojke - rekao je Pilić.

Ipak, ako bi baš morao da se opredeli, njegovo mišljenje je da Srbin igra najbolji tenis.

- Novak je najbolji na betonu, Rafa na šljaci, a Federer može da igra gde hoće. To svi znaju. Evo, ako baš insistirate, Rodžer igra najlepši, a Novak najbolji tenis. Mislim da je tako najbolje reći.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.