NISU JOŠ SAMO TA ČETIRI GREN SLEMA: Evo šta je Noletu potrebno da bi postao najbolji teniser u istoriji!
Novak Đoković ljubi trofej Vimbldona, Foto: AP

SADA JE SVE JASNO!

NISU JOŠ SAMO TA ČETIRI GREN SLEMA: Evo šta je Noletu potrebno da bi postao najbolji teniser u istoriji!

Osvajanjem Vimbldona, Srbin je Federeru prišao na svega četiri gren slema

Objavljeno: 23:02h

Novak Đoković je ponovo osvojio Vimbldon, najprestižniji teniski turnir na svetu, i to po peti put. Bio je to njegov 16. osvojeni gren slem u karijeri, a sada ih ima samo četiri manje od Rodžera Federera.

E, sada, ono što sve nas u Srbiji zanima... Šta je potrebno da Nole uradi da bi i zvanično, ne samo u našim, već i u očima cele svetske javnosti, postao GOAT - najbolji teniser u istoriji?

Kada su brojke u pitanju, situacija je sledeća. S obzirom na to da će trku do kraja karijere gotovo izvesno voditi sa Rodžerom Federerom, jer Rafa Nadal ne uspeva da ozbiljnije pripreti nigde, osim na šljaci (gde će zauvek ostati neprikosnoven), poprilično je jasno šta je, bar kada su brojke u pitanju, potrebno Srbinu da postane GOAT.

Dakle, još pet gren slem titula, bez toga da Federer osvoji ijednu do kraja karijere, učinilo bi da ga prestigne po broju "slemova". Međutim, istorija pamti još neke brojke.

Što se tiče međusobnih susreta u gren slem finalima, zaključno sa ovim trijumfom, Nole vodi sa 5:1, pa je i tu, žargonski rečeno, lagan.

E, sad, dolazi najproblematičnija kategorija, a to je ukupan broj titula na ATP turnirima. Federer ih ima 102, dok je Srbin osvajanjem Vimbldona došao do brojke od "svega" 75.

Federerova statistika
Federerova statistika foto: Wikipedia
Noletova statistika
Noletova statistika foto: Wikipedia

Uz pretpostavku da bi Đoković mogao da igra još bar pet godina, nadamo se na ovom nivou, to bi značilo da po sezoni mora da osvoji bar pet ili više turnira, što opet nije nemoguće.

A, kada se u obzir uzme činjenica da je Srbin nebrojeno puta do sada pokazao da je najbolji kad je najteže, kao i da je verovatno jedan od najboljih sportista koje je Balkan ikad iznedrio, to bi trebalo da bude jako izvodljivo.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: AP

Valja naglasiti da uz ovaj trijumf ide još jedna dobra vest, a to je da šta god da uradi do kraja sezone, Nole sigurno ide na završni Masters, koji se tradicionalno održava krajem sezone.

Tako da, sjajan dan za srpski tenis, ali i sport uopšte. A, sve zahvaljujući tom toliko osporavanom veganu, "hrvatoljupcu", čoveku koji "ne plaća porez", kako Srbi prečesto vole da "časte" Novaka Đokovića, najboljeg promotera naše zemlje u svetu!

Hvala ti za ove trenutke odistinske sreće, legendo!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.