FEDERER I NADAL ĆE POBESNETI ZBOG OVIH REČI: Poznati trener nema dilemu ko je najbolji igrač svih vremena - Novak!
Nadal, Federer, Đoković, Foto: EPA/Will Oliver/EPA/Andy Rain

AKO ON KAŽE

FEDERER I NADAL ĆE POBESNETI ZBOG OVIH REČI: Poznati trener nema dilemu ko je najbolji igrač svih vremena - Novak!

Imao je i argumente za svoje tvrdnje

Objavljeno: 14:05h

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu ima interesantno viđenje na temu ko je najbolji teniser svih vremena.

On je u izjavi za BBC naveo nekoliko razloga zašto je to, po njegovom mišljenju, Novak Đoković koji ima 15 Gren slem trofeja u odnosu na Rodžera Federera (20) i Rafaela Nadala (18).

- Kada su sva trojica na vrhuncu igre, Novak ima prednost u odnosu na njih. Došao je u periodu kada su Rafa i Rodžer već dominirali igrom, dokazao je da je u stanju da pobeđuje obojicu, postao i ostao broj jedan i to je radio nekoliko puta - rekao je francuski stručnjak.

Patrik Muratoglu
Patrik Muratoglu foto: EPA/Mast Irham

Imao je i argumente za svoje tvrdnje.

- Imao je situacije kada je dominirao protiv Nadala na šljaci, istina, ne uvek na Rolan Garosu, ali pobediti Rafu u nekom finalu na šljaci, mnogi momci to nisu u stanju da urade. Takođe, Rodžera je mnogo puta pobeđivao i postao broj jedan kada su ova dvojica bili na samom vrhu. Otuda mislim da je makar malo bolji od njih, ma koliko to bilo teško reći. Znam da se mnogi neće saglasiti sa mnom, ali ja verujem da je tako - dodao je Muratoglu.

Takođe je naveo i razlog zašto Đoković vodi u međusobnom skoru protiv Španca i Švajcarca.

- Kada se Novak pojavio na sceni, svi su mi govorili kako je nemoguće pobediti Nadala i Federera, kako su prejaki. Ali mladi momak je verovao u to, rekao je, ‘pobediću ih’. Svi su se pitali, ko je taj momak, kako može da kaže tako nešto, kako može da nema poštovanja prema dvojici najvećih svih vremena? On je u tome uspeo zato što je u to snažno verovao. Sve je bilo zahvaljujući njegovoj želji za uspehom i veri u sebe - zaključio je trener američke teniserke u izjavi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.