ĐOKOVIĆ JE ENIGMA ZA BEKERA: Previše je slavio titulu u Melburnu! Mnogo ga je pogodio poraz na Rolan Garosu!
Boris Beker je komentarisao Novaka Đokovića, Foto: EPA/Fernando Villar

Nije se izborio sa pritiskom

ĐOKOVIĆ JE ENIGMA ZA BEKERA: Previše je slavio titulu u Melburnu! Mnogo ga je pogodio poraz na Rolan Garosu!

Nekadašnji trener srpskog tenisera kaže da ne zna u kakvoj je sada formi prvi igrač sveta

Objavljeno:

Boris Beker je na Vimbldonu komentarisao dosadašnje igre u sezoni Novaka Đokovića i otvoreno priznao da mu je enigma u kakvoj je trenutno formi njegov nekadašnji učenik.

Bivši trener srpskog tenisera kaže da je posle osvajanja Australijan opena u januaru, primatno bilo da je došlo do opuštanja.

- Start sezone je bio odličan, pobeda na Australijan openu, to je bio možda i njegov najbolji meč u finalima koji sam gledao. Mučio se posle Melburna. Ja sam mu blizak prijatelj. Možda je tu bila u pitanju i motivacija, možda je i previše slavio tu treću uzastopnu Gren slem titulu - rekao je Beker.

Novak Đoković je pobedio u 1. kolu Vimbldona
Novak Đoković je pobedio u 1. kolu Vimbldonafoto: EPA/Andy Rain

Nemac kaže da je najbolji teniser sveta bio pod velikim pritiskom na Rolan Garosu i da mu je poraz u polufinalu od Tima pao izuzetno teško.

- U sezoni turnira na šljaci je ušao u formu. Izgubio je u polufinalu Pariza od Tima, to je bilo malo razočaranje, jasno je bilo da je išao na Novak slem. I sada mi je malo nejasno kako stoji jer nije igrao zvanične turnire na travi pre ovoga. Prošle godine je igrao u Kvinsu - rekao je Beker i dodao:

- Mislim da ga je taj pritisak koštao trofeja. Ne bih ništa da oduzmem Dominiku Timu u toj pobedi, on je jedan od najboljih na šljaci sada, ali mislim da je Novak tada bio nervozniji nego inače. Bilo je vetrovito tog dana, žalio se na sve, a to obično nije dobar znak. Zato je za njega bilo dobro da malo ohladi glavu i da dođe sa osmehom ovde na Centralni teren. Sećanja na prošlu godinu svakako nisu izbledela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.