KAD VIDIŠ DA JE OSVOJIO NEKO OD NAŠIH, OSEĆAŠ DA MOŽEŠ I TI! Đoković se od malih nogu divio Ivaniševiću!
Goran Ivanišević i Novak Đoković, Foto: Profimedia

Sad zajedno rade

KAD VIDIŠ DA JE OSVOJIO NEKO OD NAŠIH, OSEĆAŠ DA MOŽEŠ I TI! Đoković se od malih nogu divio Ivaniševiću!

Srpski teniser je veći deo konferencije na Vimbldonu posvetio novom članu stručnog štaba

Objavljeno:

Novak Đoković je uspešno startovao na Vimbldonu pobedom nad Filipom Kolšrajberom u prvom kolu, ali i dalje daleko veću pažnju privlači njegova odluka da priključi svom stručnom štabu Gorana Ivaniševića.

Najbolji teniser sveta je u dogovoru sa svojim prvim trenerom Marijanom Vajdom, odluči da pozove nekadašnjeg osvajača trofeja na Ol Ingland Klabu, kako bi mu pomogao svojim savetima u odbrani titule.

- Ovo se relativno brzo dogodilo mada sam ja pričao sa Marijanom neko vreme na tu temu da se priključi neki bivši šampion i legenda našeg sporta i neko ko je bio u mojim patikama, neko osveženje. Sa generalnim konceptom i idejom se Marijan složio. Nismo pričali o imenima, ali sam imao Gorana u top 2, 3 tenisera kad sam razmišljao. Razgovarali smo nakon Rolan Garosa pred dolazak ovde, Marijan je bio saglasan, svideo mu se mentalitet i dolazak sa istog područja - pokrenuo je priču Novak koji je na isti način ranije sarađivao i sa Bekerom, Štepanekom i Ančićem.

Ono što ga je privuklo da pre svih izabere Ivaniševića, osim što su sa istog govornog područja jeste i to što je legenda hrvatskog tenisa radila i kao trener nekih njegovih rivala, pa je dobro upućen u Novakovu igru.

- Sve to ide naruku, lepo smo se slagali poslednjih sedam, osam godina koliko smo se sretali. Lepo je imati ga sa moje strane mreže i malo je bilo potrebno da se razumemo i povežemo na terenu. Dosta smo razgovarali preko telefona i tu je već postojala usmena priprema. On je neko ko je trenirao moje rivale i samim tim je studirao moju igru dosta dobro. Zato je interesantno čuti koji su to elementi igre koje mogu da unapredim.

Prvi reket planete ima plan da nastavi saradnju sa Hrvatom, kako bi se Vajda i malo rasteretio, a Vimbldon je test kako funkcioniše saradnja njih dvojice.

- Pričali smo o raznim segmentima igre. Njegov servis je bio jedan od najboljih na svetu, mislimo da ja tu mogu da napredujem. Pričali smo o nekim tehničkim detaljima koje ne bih da otkrivam javnosti, o kretnji, pozicioniranju na terenu, da ne ulazim u to. A što se tiče Marijana... pre nego što je krenula sezona dogovorio sam se sa njim da će pokrivati određene turnire i deo sezone. One koje on nije trebao da radi, trebalo je da radi Marko. Videćemo sad sa Goranom da li je to iskustvu i meni i njemu prijalo, da li možemo da se uskladimo, uklopimo. On će dolaziti možda na neke turnire koje budemo odredili sa Marjanom - ispričao je srpski teniser.

Novinare je zanimalo i da li se seća gde se nalazio 2001. godine kada je Ivanišević posle dva izgubljena finala, konačno u trećem osvojio Vimbldon, i to kao dobitnik specijalne pozivnice.

- Uzbudljivo finale, peti set i Goranove duple greške na meč lopte i na kraju asovi i hrabrost. Imajući u vidu šta je preživeo sve do tada taj trofej je njemu najdraži, a meni jedan od dražih u detinjstvu. Ugledao sam se na njega kao predstavnika našeg regiona i velikog šampiona. To je bio i njegov san, ali i svih nas. Ja sam sanjao da igram Vimbldonu i pobedim, a kada je osvojio jedan od naših, osećaš da i ti možeš - rekao je Novak dodavši da je u tom trenutku bio u Umagu u Hrvatskoj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.