TO SE VIŠE NIKAD NEĆE PONOVITI! KO POSLE NJIH? Rodžer, Rafa i Novak su i dalje bolji i jači od svih ostalih igrača!
Rafael Nadal, Rodžer Federer, Novak Đoković, Foto: AP/EPA/Jason Szenes/EPA/Rhona Wise

NEMA NIKO BOLJI

TO SE VIŠE NIKAD NEĆE PONOVITI! KO POSLE NJIH? Rodžer, Rafa i Novak su i dalje bolji i jači od svih ostalih igrača!

Iako su se pojavile mlade snage, velika trojka i dalje se bori za Gren slemove

Objavljeno: 12:50h

Dominacija Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera na ATP turu traje punih 15 godina.

Iako su se pojavile mlade snage kao što su Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Dominik Tim i Feliks Ožer-Alijasim, velika trojka i dalje se bori za Gren slemove. Jedan od onih koji ne znaju za druge igrače na vrhu je i Francuz Žil Simon.

- Jeste nezahvalno porediti sa istorijom, ali kad imate trojicu toliko dominantnih igrača koji traju toliko godina i osvajaju sve Gren slemove, to je onda nešto što se možda nikad više neće ponoviti - rekao je francuski teniser za portal "Tenis World".

Kada se pogleda period od 2004. do 2008. godine kada su se na prvom mestu ATP liste smenjivali Švajcarac i Španac i od 2011. kada se vodećem dvojcu priključio Novak Đoković, samo je tokom 2016. i 2017. Endi Mari bio prvi, ali Britanca dugo muče povrede pa je ostala samo "velika trojka".

- Jedinstvena situacija. Rodžer, Rafa i Novak su još uvek bolji od svih ostalih, čak i od mlađih tenisera koji igraju na Turu. Naravno, teže je da svake nedelje igraju na istom nivou i budu na maksimumu. Ali smo opet mogli na Rolan Garosu da vidimo Rafu: samo još boljeg, znate... pitanje je ko će posle njih osvajati Slemove, ko će biti na vrhu - dodao je Simon.

Pitanje je ko će od mladih lavova prvi da ostvari uspeh na nekom od najvećih turnira koji im fali da bi ugrozili Đokovića, Nadala i Federera.

- Mislim da je možda najbliži Gren slem tituli posle Đokovića, Nadala i Federera - Feliks Ožer-Alijasim. Možda Cicipas. Prvi koji to uradi će u svakom slučaju imati ogromnu prednost u odnosu na ostale igrače iz nove generacije. Može da bude mnogo igrača iz te generacije, ima dobrih, ali i dalje imaju težak zadatak da pobede spomenutu trojicu - zaključio je Žil Simon koji ima 34 godine i trenutno je 25. igrač na svetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.