KRAJ KARIJERE NA VIMBLDONU: Jedan od najomiljenijih tenisera odlazi u penziju za mesec dana!
Markos Bagdatis će na Vimbldonu odigrati poslednji turnir u karijeri, Foto: AP

Odlazak još jedne legende

KRAJ KARIJERE NA VIMBLDONU: Jedan od najomiljenijih tenisera odlazi u penziju za mesec dana!

Pamtimo ga i kao odličnog igrača, ali i po osmehu i šašavom ponašanju na terenu

Objavljeno:

Legendarni kiparski teniser Markos Bagdatis završile karijeru na ovogodišnjem Vimbldonu.

Šašavi Kipranin koji je postao jedan od najomiljenijih tenisera na ATP turu, nekoliko nedelja posle svog 34. rođendana, će otići u igračku penziju.

Vimbldon kao poslednji turnir u profesionalnoj karijeri je odabrao jer je to turnir koji mu je bio jedan od omiljenijih.

- Hteo bih da vam kažem da će predstojeći Vimbldon biti moj poslednji turnir u karijeri. Izuzetno sam zahvalan za vajld kartu za "Ol Ingland Klab", koja mi je pružila priliku da kažem zbogom sportu koji toliko volim i koji je tako veliki deo mog života poslednjih 30+ godina.

- Ova odluka nije bila laka. Bilo mi je veoma teško, pogotovo fizički, da se vratim na nivo kojem pripadam. Iako moja duša želi, granice mog tela su me sprečile da igram i da budem na konstantno visokom nivou. Posebno su mi zadnje dve godine bile teške, sa povremenim povredama i bolovima. Osim toga, imam lepu ženu, dve ćerkice i treće dete na putu i nisam mogao da budem više uzbuđen da provodim više vremena sa njima kod kuće.

- Iako sam tužan što se opraštam od sporta koji toliko volim, veoma sam uzbuđen zbog sledećeg poglavlja u mom životu. Ostaću i dalje u tenisu, tako da ćete me videti na turu i dalje.

- Ima mnogo ljudi kojima želim da se zahvalim što su bili deo ovog neverovatnog putovanja sa mnom, počevši od moje porodice prvo. Svim ljudima koji su mi pomogli da postanem osoba i teniser kakav sam danas, kažem hvala, posebno mami i tati, koji su me podržavali od treće godine da igram tenis. Hvala vam što uvek verujete u mene i podstičete me da postanem bolji.

- Moj tim, moji bliski ljudi, a posebno fanovi širom sveta... naterali ste me da se osećam dobrodošlim u svakom gradu i zemlji u kojoj sam ikada bio, a vaša ljubav, podrška i energija su nešto što će mi zaista nedostajati. Hvala vam na ovoj neverovatnoj trci. Ne mogu da dočekam da poslednji put u Londonu dam sve od sebe - napisao je Markos Bagdatis u oproštajnom pismu na Instagramu.

Bagdatis je najveći uspeh u karijeri doživeo na Australijan openu 2006. godine kada je senzacionalno stigao do finala, a iste godine je igrao i polufinale Vimbldona.

Tada je bio i najbolje plasiran na ATP listi (8. mesto), a ukupno je osvojio 4 titule i zaradio 8.822.000 dolara od turnira.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.