BIO JE NAJBOLJI NA SVETU, A SADA JE BANKAR: Jedini je čovek koga Rafael Nadal nije mogao da pobedi!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Srdjan Suki

ŽIVOTNA PRIČA

BIO JE NAJBOLJI NA SVETU, A SADA JE BANKAR: Jedini je čovek koga Rafael Nadal nije mogao da pobedi!

Sve se to dešavalo 1999. godine kada su igrali jedan protiv drugog

Objavljeno: 17:55h

Život piše romane, kaže stara izreka.

Jedan takav kreiran je i za Gorana Vujakliju. On je jedan u moru tenisera koji su imali veliki potencijal, ali zbog povreda nije mogao da nastavi profesionalnu karijeru pa je prešao u bankare.

Međutim, ono što je zanimljivo za ovog Zagrepčanina je to što je jedini za koga Rafael Nadal nije imao rešenje. Sve se to dešavalo 1999. godine kada su igrali jedan protiv drugog. Tada je Vujaklija zabeležio pozitivan skor sa Nadalom (2:0), tada je Vujaklija bio najbolji na svetu i godinu dana stariji od Španca.

- Ne bih sad od sebe hteo da pravim zvezdu, taj podatak znaju samo moji prijatelji. Bilo je to jako davno, 1999. godine. Ja sam tada imao 14, a on 13 godina. Više se sećam našeg drugog meča u Barceloni, igrali smo Hrvatska protiv Španije u Evropskom kupu, na betonu. Bilo je 2:0 u setovima, dosta gusto, mislim 7:5, 6:4, ili 6:4, 6:4, tako nekako. Ja sam tada bio prvi u Evropi, to jest u svetu na listi tenisera do 15 godina, tako da pobeda nije bila iznenađenje. Naravno, iz današnje perspektive je veće iznenađenje. Dobio sam ga pre toga još jednom, i to čak i puno lakše nego taj drugi put - prisetio se Goran Vujaklija duela sa Nadalom u intervjuu za "Večernji list".

U nedelju je Bik sa Majorke osvojio 12. titulu na Rolan Garosu i 18. Gren slem u karijeri nešto što pre 20 godina bivši hrvatski teniser nije mogao ni da sanja.

- Hehe, baš tada to nisam mogao zaključiti. Ali da je imao veliki potencijal, imao je. Naravno, Rafica tada nije bio 185 centimetara visok, sa 100 kilograma čistih mišića kao danas, ali već tada se videlo da je projekt koji bi trebalo da uspe - dodao je.

Goran Vujaklija, u sredini donjeg reda, sada je bankar
Goran Vujaklija, u sredini donjeg reda, sada je bankar foto: Printscreen/Facebook

Međutim, Vujaklija ima za čim da žali iz duela sa Špancem.

- To još nije bilo doba selfieja ili mobilnih telefona, a nemam čak niti neki njegov potpis. Ali, ostale su lepe uspomene. Evo, gledao sam nedeljno Nadalovo finale protiv Tima, naravno da su mi kroz glavu prošle te dve moje pobede. Rafin sam fan, jer uvek je bio srdačan, baš prijateljski nastrojen, a vidim da je sad ostao potpuno isti kao što je bio, to me fascinira - izjavio je ovaj bankar.

Kada bi se sreli na ulici pitanje je da li bi se Nadal setio čoveka koji mu je bio noćna mora.

- Mislim da bi, jer gotovo uvek je pobeđivao, pa pamti one od kojih je gubio. Pogotovo mislim da bi se setio tog poraza u svojoj Barseloni, na tom meču su mu bili roditelji i stric - zaključio je Goran Vujaklija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.