NIŠTA OD NOVOG NOLE SLEMA: Tim zaustavio Đokovića u polufinalu Rolan Garosa i zakazao duel sa Nadalom!
Novak Đoković, Foto: AP

MEČ KOJI TRAJE DVA DANA

NIŠTA OD NOVOG NOLE SLEMA: Tim zaustavio Đokovića u polufinalu Rolan Garosa i zakazao duel sa Nadalom!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs...

Objavljeno: 16:07h

Dominik Tim je u finalu Rolan Garosa, pošto je posle neverovatne borbe i drame koja je trajala dva dana, meča koji je prekidan čak dva puta, slavio nad Novakom Đokovićem sa 3:2 (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5).

Od samog početka meča, Austrijanac je nametnuo svoj ritam, koji uz užasan vetar nije dozvoljavao Noletu da dođe do svoje igre.

Igralo se u serijama, nešto slično kao na košarkaškim mečevima, jer su se brejkovi i ribrejkovi ređali kao na traci. Nole uzme brejk, Tim ga vrati i obrnuto...

Kiša je prekinula meč u petak, kada je inicijalno trebalo da bude završen, pa ga je onda još jednom prekinula ove subote, kada je Tim imao 4:1 i 40:40 na Srbinov servis i umalo da baš to da dodatnu nadljudsku snagu Đokoviću, koji bi ovakvom igrom verovatno mogao da pobedi bilo kog drugog tenisera na šljaci, osim Tima i Nadala.

Inače, ovo je treći Timov trijumf iz devet mečeva sa Srbinom!

U finalu Pariza, Tima čeka Rafa Nadal, koji je slavio nad već pomenutim Federerom.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs...

KRAJ! TIM JE U FINALU! - Još jedan fantastičan gem. Čak dva đusa, pre nego što je Tim došao do treće meč lopte, prve brejk lopte u ovom gemu. Iskoristio ju je i tako došao do finala sa Nadalom!

5:6 - Konačno jedan rutinski gem, Tim opet tera Noleta da servira za ostanak u meču.

5:5 - Taman kada se mislilo da će Nole pri rezultatu 30:0 uspeti rutinski da uzme ovaj gem i izjednači u petom setu, Tim se probudio i priredio nam nekoliko fascinantnih razmena. Međutim, u njima se bolje snašao Nole. Na kraju gema je iz nekog razloga povileneo.

4:5 - Ljudi, ovo nije realno! Definitivno gledamo jedan od mečeva koji će u istoriju ući kao klasici "belog sporta". TIm je imao dve meč lopte, ali je onda Đoković uzeo četiri poena zaredom, vratio brejk i serviraće za ostanak u meču.

3:5 - Nole je pri rezultatu 30:15 napravio duplu servis grešku, dopustio Timu da se ni kriv, ni dužan vrati u gem, a onda i pogodio mrežu prilikom jedne duže razmene. Austrijanac je imao brejk loptu i iskoristio je. Sada će servirati za meč!

3:4 - MA, NEVERICA! Kakav meč gledamo ovog popodneva u Parizu! Nole opet uzima brejk i sada se ponovo potpuno vratio u život!

2:4 - Nole je spasio jednu brejk loptu u ovom gemu, da bi ga onda i osvojio posle dve lepe razmene.

15.30 - Meč je konačno nastavljen. Podsetimo, 4:1 za Austrijanca i 40:40 na Noletov servis.

15.05 - Igrači se polako vraćaju na teren pri rezultatu 4:1 u odlučujućem setu za Tima i pri 40:40 na Noletov servis.

Pri rezultatu 40:40 u šestom gemu odlučujućeg seta, kiša je spasila Novaka Đokovića i možda će mu dati dodatnu snagu da ipak preokrene neverovatno raspoloženog tima! Ne bi trebalo da pauza bude predugačka.

1:4 - Tim trenutno "kruzira" ka pobedi!

1:3 - Užas! Nole je dva puta pogodio lopticom mrežu i na taj način dopustio Timu da dođe do brejka prednosti onda kada je to najvažnije.

1:2 - Posle velike borbe i nekoliko "đuseva", Dominik dolazi do prednosti od 2:1.

1:1 - Magičnim potezom Dominik Tim je stigao do brejk lopte na Noletov servis, koju je Srbin ipak uspeo da spasi, a onda i da dođe do poravnanja u gemovima.

0:1 - Tim lagano uzima svoj prvi servis gem. Konačno smo videli jedan segment igre u kom nije bilo previše drame.

POČEO JE ODLUČUJUĆI SET!

7:5 - SRBIN STIŽE DO DRUGOG SETA! Sada je 2:2, gledaćemo odlučujući gem. Kako trenutno stvari stoje, ovaj meč bi mogao poprilično da se oduži, jer, da podsetimo, u petom setu ne postoji taj-brejk.

6:5 - KAKAV MAJSTOR! Đoković ponovo pokazuje šta je potrebno da imate da biste bili velikan! Novi brejk, ukupno peti u četvrtom setu, sada Tim servira za ostanak u setu!

5:5 - Dobro je. Nekoliko grešaka Austrijanca pomoglo je Noletu da dođe do poravnanja. Ima li snage za potpuni preokret?

4:5 - Nole će servirati da ostane u meču!

4:4 - KAKAV MEČ GLEDAMO! Tim je opet uspeo da vrati brejk! Neverovatno!

4:3 - Biće ovde još drame, Tim uzima svoj servis gem i održava pritisak na Noletu.

4:2 - Novak ima veliku priliku da poravna na 2.2 u setovima, jer je upravo potvrdio brejk!

3:2 - Zato si najveći, ponavljamo! Nole je odmah uzeo još jedan brejk i to bez izgubljenog poena. U ovim momentima, meč više podseća na ženski, nego na muški tenis, naravno ne što se tiče intenziteta, već brejkova.

2:2 - Tri brejk lopte je imao Tim na Noletov servis, dve nije iskoristio, ali zato treću jeste. Opet je egal u ovom setu, a nadali smo se da će Srbin uspeti da potvrdi brejk prednosti. Poen kojim je Dominik osvojio ovaj brejk bio je zaista nestvaran. Iz sve snage je udario po loptici, ona je pogodila mrežu i lobovala Đokovića, koji je ostao potpuno nemoćan. Zaista nije imao sreće!

2:1 - Prvo je izjednačio na svoj servis, a onda je Nole uzeo i brejk Dominiku. Vidimo mi da će ovaj meč trajati još nekoliko sati!

0:1 - Lagani servis gem za Tima!

0:0 - POČEO JE ČETVRTI SET! Nadamo se, ne i poslednji...

5:7 - KRAJ TREĆEG SETA! Opet dosta muke na Noletov servis, Dominik je imao čak četiri set lopte, od kojih je iskoristio poslednju i sada ima veliku prednost i bliži je finalu...

5:6 - Konačno jedan laganiji gem, nažalost, za Austrijanca, a ne za Noleta. Srbin ponovo servira za ostanak u setu, ovoga puta će pokušati da izvuče taj-brejk.

5:5 - U poslednja četiri gema, nijedan nije bio lagan za onoga ko servira. Nole se poprilično namučio, ali je na kraju uspeo da opstane u setu.

4:5 - Ponovo smo imali prilike da vidimo neke od najlepših poena koje svet tenisa može da ponudi, ponovo je bilo mnogo drame u završnici gema, Novak je propustio brejk šansu, a Tim je na jedvite jade spasio živu glavu i uspeo da osvoji ovaj servis gem. Nole će servirati za ostanak u setu.

4:4 - Zato je najveći! Posle neverovatno uzbudljivog gema, gde je viđeno nekoliko prelepih razmena, Srbin dolazi do poravnanja rezultata, pa je sada pritisak na Austrijancu, koji sigurno razmišlja o tome da je imao tri gema prednosti, a sada nema nijedan.

3:4 - BRAVOOOOOOOO!!! Nole vraća brejk i sada je meč opet na početnoj tački, takozvanom egalu!

2:4 - Nole je sada delovao veoma dobro na svoj servis. Ima li još snage u Srbinu? Inače, šljaka nastavlja da konstantno upada igračima u oči, pa imaju velike poteškoće sa vidom.

1:4 - Tim je potvrdio brejk!

TREĆI SET JE U TOKU!

12.00 - Teniseri su spremni da izađu na šljaku Filip Šatrije stadiona u Parizu. Nole, Srbija je uz tebe!

11.38 - Dakle, Nole gubi sa 1:3 u trećem setu, 1:1 je ukupno, a vi OVDE pročitajte kako se provodio protiv Dominika kada je izgubio bar jedan set.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.