ČOVEK OD ČELIKA: Džaba smo pisali oproštajne tekstove o njemu! Endi Mari se vraća tenisu!
Endi Mari, Foto: AP/Steven Paton

BIĆE JOŠ DUELA

ČOVEK OD ČELIKA: Džaba smo pisali oproštajne tekstove o njemu! Endi Mari se vraća tenisu!

Usledila je serija lošijih rezultata i jednog i drugog igrača, a početkom 2019. godine posle poraza na Australijan openu Mari je najavio penziju

Objavljeno:

Škotski teniser Endi Mari je sa Novakom Đokovićem tokom 2016. godine bio u centru pažnje svetskog tenisa.

Srbin je pokušavao da osvoji Rolan Garos i tako postane vlasnik sva četiri najveća turnira u isto vreme, a Škot da ga zaustavi i preotme mu čelnu poziciju na ATP listi. Međutim, borba je uzela danak pa je Đokoviću povreda lakta došla glave, a nešto kasnije kulminirali su Marijevi problemi sa kukom. Celu 2017. godinu srpski i škotski teniser proveli su na lečenju i trpeći velike bolove.

Usledila je serija lošijih rezultata i jednog i drugog igrača, a početkom 2019. godine posle poraza na Australijan openu Mari je najavio penziju. Otišao je na novu operaciju kuka na kojoj mu je glava butne kosti presvučena metalnom legurom i od tada radi na povratku na teren što bi uskoro moglo da se dogodi.

- Više ne osećam bol u kuku! A sada moram još da vidim kako se ponaša kada igram ozbiljan tenis. Dosta sam se bavio golfom poslednjih meseci, i niti jednom nisam oseti bol, što me neizmerno raduje - rekao je Endi Mari koji je nedavno dobio titulu sera.

Endi Mari je dobio titulu sera
Endi Mari je dobio titulu sera foto: AP/Dominic Lipinski

Škotski teniser je trenirao na Vimbldonu sa Nikom Kirjosom.

- Bob Brajan je zamenio obe glave femura pa igra kao da nije ništa. Zato ću i ja prvo probati kakva je situacija u dublu, pa tek onda ako bude sve u redu eto me u singlu. Postoji šansa da zaigram na jednom turniru u narednih mesec dana, ali u parovima - zaključio je trostruki Gren slem i dvostruki olimpijski šampion.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.