Filip Krajinović bolji u srpskom derbiju za polufinale!
Filip Krajinović, Foto: AP/Lynne Sladky

atp hajbron

Filip Krajinović bolji u srpskom derbiju za polufinale!

Prvi nosilac bolji od Troickog

Objavljeno:

U četvrtfinalu čelendžera u nemačkom Hajlbronu sastala su se dvojica srpskih tenisera.

Prvi nosilac, Filip Krajinović, ukrstio je rekete sa iskusnim Viktorom Troickim, koji se u glavnom žrebu našao kao “laki luzer“, jer je izgubio u kvalifikacijama. Međutim, Troicki je dobrim igrama uspeo da se probije među najboljih osam, gde ga je zaustavio drug iz reprezentacije, trenutno 4. reket Srbije, Filip Krajinović.

Rezultatom 2:0(7:5, 7:6(6)) slavio je Krajinović, koji se probio u polufinale, gde će mu rival biti Italijan Stefano Travalja, koji je eliminisao Bolivijca Delijena sa 2:1.

U prvom setu je Troicki prvi došao do brejka u trećem gemu, ali je Krajinović odmah uzvratio ribrejkom. Set je odlučne kod rezultata 6:5, Krajinović je došao do dve vezane brejk, ujedno i set lopte, a iskoristio je prvu.

Drugi set je protekao bez brejka, a jedino je Troicki jednom spašavao dve brejk lopte, i to u osmom gemu. Igrao se izuzetno zanimljiv taj brejk, imao je Toicki jednu set loptu, koju je Krajinović spasio fantastičnom skraćenom loptom. Na kraju, taj brejk je pripao Krajinoviću, pošto je Troicki bekhend izbacio iza osnovne linije.

Viktoru Troickom je pripalo 18 ATP poena i 2 500 evra, dok je Krajinović već zaradio 35 bodova. Za titulu,T pobedniku sleduje 100 ATP poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.