DVA MEČA U JEDNOM DANU - NIJE PROBLEM: Nole počistio staru mušteriju i zakazao klasik sa Del Potrom!
Novak Đoković, Foto: EPA/Ettore Ferrari

MASTERS U RIMU, osmina finala

DVA MEČA U JEDNOM DANU - NIJE PROBLEM: Nole počistio staru mušteriju i zakazao klasik sa Del Potrom!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno: 21:54h

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je sa 6:3, 6:0 počistio FIlipa Kolšrajbera.

Interesantno, bio je ovo obojici drugi meč u danu, Nole je imao skoro četiri sata da se odmori, za razliku od Nemca koji je pauzirao nepunih dva.

Od samog početka, Srbin je bolje ušao u duel, uzeo brejk na prvi servis protivnika, i do kraja ga nije ispuštao.

U drugom setu, ista priča, prvi protivnikov servis pretvorio je u svoj gem, a onda je uzeo sve do kraja.

BIla je ovo najubedljivija pobeda ikada protiv Kolšrajbera, koji je u prošlosti umeo da ga namuči, iako je sada 10:2 za srpskog tenisera.

Nole će u četvrtfinalu ići na Huana Martina del Potra, koji je malo ranije slavio nad Kasperom Rudom.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs...

KRAJ! Nole je u četvrtfinalu, gde ga čeka Del Potro!

5:0 - Može li rutinskije? Nole je ponovo uzeo brejk!

4:0 - Prve brejk lopte sa kojim se Nole suočio dogodile su se u ovom četvrtom gemu. I to dve uzastopne, pa onda još jednu. Nole ih je sve odbranio, pa onda posle još nekoliko "đuseva" došao do potvrde dva brejka prednosti.

3:0 - Dva brejka viška za Srbina, čini se da će ovo brzo biti gotovo!

2:0 - Bez izgubljenog poena na svoj servis, Nole je opet uhvatio zalet.

1:0 - ODMAH BREJK U DRUGOM SETU ZA SRBINA! Izgleda da će ovo biti još jedna rutinska recka u njegovom CV-u! Gem je osvojio nestvarnim riternom!

NOLE JE UZEO PRVI SET!!!

S obzirom na umor i ostale faktore kao što je loš teren, ovih 6:3 su veliki rezultat. Valja naglasiti da se u poslednjem servis gemu prvog seta dobrano namučio, imao je čak i dve neiskorišćene set lopte, ali je iskoristio neiznuđene greške Kolšrajbera da ipak privede stvari kraju.

5:3 - Još jedan fantastičan servis gem Nemca, koji je naštelovao sprave u poslednjih 15-ak minuta, za razliku od katastrofalnog početka meča. Međutim, Nole ima priliku da na svoj servis osvoji prvi set.

5:2 - Čim Novak ne pogodi prvi servis ima probleme. Zaključno sa ovim gemom, od sedam drugih servisa, uzeo je samo dva poena, što je zabrinjavajuće. Verovatno ima neke veze i sa strašnim umorom. Kolšrajber je stigao do đusa pri vođstvu Srbina 40:30, a onda umalo da pogodi sjajan forhend i dođe do brejk lopte. Nije uspeo u tome, pa je Srbin iskoristio taj poklon i poveo sa verovatno i nedostižnih 5:2.

4:2 - Sada jedan rutinski gem i za Kolšrajbera.

4:1 - Ponovo, slobodno možemo da kažemo, rutinski Nole igra na svoj servis. Bez ikakvih problema ga brani.

3:1 - Uspeva Kolšrajber da dođe do prvog gema. Nole mu sada nije ozbiljnije ni zapretio, osvojio je samo jedan poen.

3:0 - Gotovo idealan gem za Noleta, izuzev duple servis greške koja je bila prvi Filipov poen na meču na servis srpskog tenisera. Ubacio je sedam prvih servisa, na svih sedam osvojio je poen. Inače, već se zna sa kim će se sastati pobednik ovog meča - Huan Martin del Potro!

2:0 - ODMAH BREJK! Na Filipov servis drugačija priča. Sjajni riternovi Đokovića i jedna lukava razmena doveli su ga u prednost od 15:30. Filip nije uspeo na pravi način da odgovori na to, pa je prepustio svoj prvi servis gem.

1:0 - Odličan početak Srbina. Dva servis vinera na početku, pa as, za rutinsko privođenje gema kraju.

20.26 - Igrači se zagrevaju, meč će uskoro početi! Nole je imao dva sata odmora više od Filipa, što kada su ovakvi napori u pitanju, nije mala stvar.

20.09 - Koliko ovaj čovek ima godina? Rodžer Federer je spasao dve meč lopte i u taj-brejku došao do neverovatno dramatičnog trijumfa nad Bornom. Čekamo Noleta! Očekujemo da će taj meč početi oko 20.30.

Federer slavi pobedu protiv Borne
Federer slavi pobedu protiv Borne foto: AP

20.00 - Ušlo se u taj-brejk, gde su odmah viđena dva mini-brejka zaredom. Čim se taj meč završi, Nole i Filip izlaze na zagrevanje.

19.53 - Ćorić servira za ostanak u meču, Rodžer vodi sa 5:4. Kakav "kambek" bi to bio, čak i sa 38 godina Federer i dalje želi da se nadmeće, baš kako je pre nekoliko dana rekao Mats Vilander prilikom druženja sa novinarima u Beogradu.

19.44 - Federer ima blagu prednost, ali izgleda da se smeši taj-brejk...

19.13 - Iako je Borna prvi set rešio gotovo "ometlavši" Švajcarca, stari lav se vratio u drugom i izborio odlučujući. Nažalost, za Noletove fanove to znači još malo čekanja, ali ima li boljeg čekanja od ovakvih poteza možda i najvećeg igrača "belog sporta" u istoriji?

18.50 - Čeka se da svoj meč osmine finala završe Borna Ćorić i Rodžer Federer

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.