FRIC JE MNOGO ZELEN ZA ĐOKOVIĆA: Slomio ga je Novak kao mladu grančicu!
Foto: EPA/Sebastien Nogier

ATP Madrid

FRIC JE MNOGO ZELEN ZA ĐOKOVIĆA: Slomio ga je Novak kao mladu grančicu!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 15:08h

Novak Đoković je uspešno startovao na Mastersu u Madridu. Prepreka u vidu mlađanog Tejlora Frica nije bila previše visoka za srpskog tenisera koji je lako došao do pobede 6:4, 6:1.

Amerikanac je u prvom kolu napravio senzaciju kad je izbacio Grigora Dimitrova, ali je za Novaka Đokovića i dalje "zelen".

Lomio ga je Đoković poput mlade grančice, dok ga nije i definitivno slomio što se dogodilo negde na početku drugog seta.

Ne sećamo se kada je poslednji put srpski teniser imao tako visok procenat ubačenog prvog servisa, taj segment igre je bio perfektan danas kod srpskog tenisera i tek u jednom gemu je dozvolio protivniku da dođe do brejk prilike.

U prvom setu je američki teniser uspevao makar na svojim servisima da parira srpskom teniseru, ali je Novak kako je meč odmicao povećavao pritisak i samo čekao kada će ovaj da pukne.

To se dogodilo u sedmom gemu meča, i od tada se znatno povećao broj neiznuđenih grešaka Amerikanca, a servis je već bio očajan, tako da je bilo pitanje samo kada će Novak rešiti meč, što se dogodilo vrlo brzo, takoreći na početku drugog seta.

Čini se da je prvi reket planete sada spremniji nego za prethodni turnir u Monte Karlu.

On i dalje ne zna protiv koga će igrati u narednoj rundi, pošto mora da se najpre odigra meč između Šardija i Ramosa Vinjolasa, čiji će pobednik igrati protiv Švarcmana, a tek pobednik tog duela će na megdan srpskom teniseru.

Sva dešavanja na ovom meču ste praitli u "lajv blogu" na Espresu.

6:2 - KRAJ! Pobeda Novaka Đokovića.

5:2 - Ipak će ovaj meč potrajati malo duže od sat vremena.

5:1 - Jedan servis, drugi servis, treći servis, četvrti servis i eto ga novi gem za Đokovića. Perfektan je na servisu danas srpski teniser.

4:1 - BREJK! Sada već možemo da konstatujemo da je mladi Amerikanac potpuno slomljen. Ponovo mu je Đoković uradio isto i od 40:30 došao do drugog brejka u meču.

3:1 - Lagano potvrđen brejk!

2:1 - BREJK! Neiskusan je i labilan Fric. Preokret je napravio srpski teniser u ovom gemu na servis protivnika. Amerikanac je od dve gem lopte došao do toga da izgubi gem.

1:1 - Ne staje fantastični procenat Đokovića na servisu. Ista priča kao s početka prvog seta.

0:1 - Prijala je ova pauza između dva seta Amerikancu. Napunio je baterije.

6:4 - OSVOJEN PRVI SET! Uz malo problema u poslednja dva gema na svoj servis, Novak ipak privodi kraju uspešno ovaj prvi deo igre.

5:4 - Ostaje u životu u prvom setu Amerikanac.

5:3 - Prvi problematični gem na Đokovićev servis. Imao je malo sreće da je poslednja dva poena na 40:40 američki teniser izbacio u aut i nastavio sa neiznuđenim greškama.

4:3 - BREJK! Bilo je pitanje kada će Fric popustiti, a popustio je u gemu koji se često apostrofira kao najvažniji. Fenomenalnim lobom je Srbin došao do dve brejk prilike i onda samo sačekao grešku protivnika.

3:3 - Moćno deluje Đoković na svojim servisima. Samo dva puta je promašio prvi servis, a i dalje nije izgubio nijedan poen kada servira.

2:3 - Daleko lakše sada Amerikanac dolazi do gema na svoj servis. Čini se ga Đoković i dalje ne pritiska dovoljno.

2:2 - Fantastičan servis gem za Đokovića! Za sada nema nijedan izgubljeni poen na svoj servis.

1:2 - Uspeo je da se izvuče Fric, iako Đoković nije imao nijednu brejk loptu. Ne ide prvi servis Amerikancu, zato je čak 14 poena odigrano u ovom gemu, ali Novak ne uspeva da iskoristi taj momenat.

1:1 - Na isti način uzvraća i Đoković. Prvi gem osvojen sjajnim jednoručnim volejom.

0:1 - Čudan početak meča. Fric nije pogodio nijedan prvi servis, ali je svejedno osvojio gem bez izgubljenog poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.