Srđan Đoković o Novakovoj karijeri: Federer ga je oduvek omalovažavao!

O odnosu sa rivalima

Srđan Đoković o Novakovoj karijeri: Federer ga je oduvek omalovažavao!

Otac najboljeg tenisera sveta je u intervjuu za "Njuzvik" govorio o detaljima iz karijere njegovog sina i njegovom odnosu sa najvećim rivalima na ATP turu
Objavljeno:

Otac najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, Srđan, govorio je o karijeri svog sina i njegovom usponu do svetskog broja 1 i dominantnosti koju on ima u odnosu na svoje protivnike u poslednjih više od godinu dana. Đoković senior, je dao opširan intervju za "Njuzvik" u kome je izneo detalje sa početka karijere njegovog sina, tome koliko je bio posvećen tenisu, ali i koliko se on žrtvovao za njega.

- Ispričaću vam nešto što Novak nikada nije rekao na konferenciji. On je oduvek bio osetljiv i pažljiv po čemu se razlikovao od ostalih u svojoj generaciji. Moj brat je držao butik i kada je Novak imao 4 godine, poklonio mu je jaknu, ali on nije hteo da je uzme i rekao mu da ako je on uzme, onda moj brat neće moći da je proda. - Od njegove šeste godine, kada je počeo da trenira, brinemo o svakom aspektu njegove karijere. Na čemu će raditi danas, na čemu sutra, na čemu mesec ili godinu dana kasnije. Šta jede, pije, danas, sutra. Gde će ići u školu, šta je dobio iz matematike, koje su njegove želje i neispunjeni snovi. Svaki aspekt i svaki detalj u njegovom životu je pod kontrolom. A zašto? Mnoga talentovana deca ne uspeju, širom sveta, jer su roditelji nerealni kada je u pitanju njihova karijera. Oni odluče da je njihovo dete veliki talenat i onda stave previše pritiska koji dete ne može da podnese. Kada odraste i nauči da živi onda dolazi haos u porodicu, razvod i cela porodica je uništena.
Fonetap
Srđan Đoković je ispričao da je njegov sin od samog početka bio posvećen detaljima, da je od svojih početaka veliku pažnju posvećivao zagrevanju pre i istezanju posle treninga. - Jednom kada je došao u TK Partizan jedan čovek ga je pitao: 'Dečko, zbog čega se 20 minuta pre treninga zagrevaš, a onda 20 minuta posle treninga opuštaš?' On je odgovorio: 'Svaki put kada se istegnem posle treninga ja produđim svoju tenisku karijeru za jedan dan'.
Na kraju dotakao se i odnosa koji je Novak imao i ima sada sa ostalim teniserima na ATP turu i najvećim rivalima i rekao da je Rodžer Federer oduvek pokušavao da omalovaži srpskog tenisera. - Svi imaju pravo na svoje mišljenje. Ovo je samo moje. Kada je Srbija igrala protiv Švajcarske u Ženevi 2006. godine Novak je imao samo 19 godina. Imao je devijaciju sinusa i nije mogao da diše. Imao je problem sa dugim mečevima i dugim poenima. A Federer je na svaki mogući način pokušao da ga omalovaži zbog problema sa disanjem. Pokazao je tada da je najbolji igrač na svetu, ali i ne toliko dobra osoba. Niko se nikada nije na taj način ophodio prema Novaku. Ja ne razumem zbog čega Federer još uvek igra tenis? Već ima 34 godine.
- Što se tiče Marija, odrasli su zajedno, oni su sjajni prijatelji. U ovom trenutku ne mogu da budu dobri drugovi jer su rivali, ali će kada završe karijere biti mnogo bliži. To važi za sve najbolje koji sada igraju – Gaske, Monfis, Conga, Del Potro, Raonić, Ferer, svi ti neverovatni sportisti. Novak ima dobre odnose sa svima njima. Svi bi trebalo da se druže i pokažu poštovanje jedni prema drugima jer znaju koliko je teško doći do mesta na kojem su - rekao je Srđan. (Espreso.co.rs / Izvor: Njuzvik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.