ĐOKOVIĆ I FEDERER U NOVOM SUKOBU: Teniskim svetom grme glasine! Završni Masters se seli iz Londona!
Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: EPA/Salvatore Di Nolfi/AP

ODLUČENO?

ĐOKOVIĆ I FEDERER U NOVOM SUKOBU: Teniskim svetom grme glasine! Završni Masters se seli iz Londona!

Još se ne zna koji će grad na kraju teniske sezone ugostiti najboljih osam tenisera

Objavljeno:

Izgleda da londonska "O2 arena" više neće biti domaćin Završnog mastersa.

Već neko vreme se spekuliše o tome da će poslednji turnir sezone da se preseli iz engleske prestonice, a prema najnovijim informacijama ta odluka je već donesena. Još se ne zna koji će grad na kraju teniske sezone ugostiti najboljih osam tenisera, a za sada najveće šanse ima Teniski savez Italije i velika investicija od 15 miliona evra godišnje za grad Torino, koji bi od 2021. mogao da preuzme turnir od te godine i da bude domaćin do 2025.

Kao kandidat se pominje i Tokio. Teniseri nemaju mnogo uticaja na odluke gde će koji turnir biti igran, ali pokušavaju da preko medija utiču na čelnike koji odlučuju o tome.

- Ne znam koje su opcije moguće, bitno je sagledati ih. Ali, ako je sa O2 sve u redu i ako publika i dalje dolazi, onda je to dobra saradnja. Što ne bi ostali tamo? Ne vidim razlog za promenu, sem ako neko baš žarko želi to da preuzme i pruži ogromnu podršku Turu. Ovde je sve do sada bilo super i ja sam uživao igrajući - rekao je Rodžer Federer, koji je dva puta bio šampion u Londonu.

Završni masters je ranije mnogo "šetao", ali je u Londonu prvi put našao dom na više od četiri godine. Engleska prestonica je domaćin takmičenja od 2009. godine.

- Nije da želim da se preseli iz Londona, nego jednostavno mislim da bi koncept turnira trebalo da bude 'putujući'. To je najveći turnir koji je pod okriljem ATP-ja i na njega dolazi osam najboljih igrača koji se takmiče u jedinstvenom formatu. Mislim da je to sjajan način da se tenis promoviše u celom svetu - izjavio Novak Đoković koji je tako pokazao da se ne slaže sa Švajcarcem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.