JEDAN JE SLAVNI TENISER, A DRUGI FUDBALER: Zbog ovog čoveka je zagriženi Madridista navijao za Barselonu!
Rafael Nadal kada je imao tri godine sa stricem Migelom Anhelom Nadalom, Foto: Printscreen/Youtube

OVO SIGURNO NISTE ZNALI

JEDAN JE SLAVNI TENISER, A DRUGI FUDBALER: Zbog ovog čoveka je zagriženi Madridista navijao za Barselonu!

Slavni fudbaler je posle fudbalske karijere rekreativno igrao tenis i golf

Objavljeno:

Poznato je da je dugo o karijeri Rafaela Nadala računa vodio njegov stric Toni.

Međutim, nije to jedini stric kojeg španski teniser ima. Stariji ljubitelji fudbala sećaju se Migela Anhela Nadala, bivšeg fudbalera Barselone. Karijeru je počeo u Manakoru, lokalnom klubu sa Majorke, zatim je prešao u najveći ostrvski tim Majorku, a onda je 1991. godine otišao u Barselonu Johana Krojfa sa kojom je osvojio Kup Šampiona 1992. godine.

Po povratku u Majorku osvojio je Kup kralja 2003. godine. Karijeru je završio 2005. godine, a na njegovom oproštaju su pored bratanca Rafaela Nadala učestvovali fudbalske ikone Johan Krojf, Luis Enrike, Hristo Stoičkov, Pep Gvardiola i drugi. Rivali su bili kombinovani tim Majorke i Španije i Barsin drim-tim.

Bilo je 1:1, a Rafa je postigao gol. Teniser je strastveni navijač Real Madrida, ali je prelazio i na stranu Blaugrane. Kada je imao devet godina uslikan je na stadionu "Kamp Nou" u majici katalonskog kluba.

- Uspeli smo da nateramo jednog Madridistu da slavi nekoliko Barsinih titula i postane njen simpatizer, ali ga nikada nismo potpuno asimiliovali - šalio se Migel Anhel.

Međutim, ljubav između Rafe i Barselone je prestala.

- Rafa je uvek iz sveg srca želeo da Barselona pobedi kada je moj brat igrao za nju, iako je fanatik za Real. Kada se Migel vratio u Majorku, i Rafa se vratio Madriđanima - govorio je Toni Nadal.

Slavni fudbaler je posle fudbalske karijere rekreativno igrao tenis i golf, a u nekoliko navrata je i trenirao Rafaela kada Toni Nadal nije mogao da bude prisutan na turnirima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.