STREPLJENJE JE NAJVAŽNIJA LEKCIJA ZA ĐOKOVIĆA U 2018. Kad osećate bol prvi put u životu onda ste frustrirani!
Novak Đoković 1. januara startuje zvaničnu takmičarsku sezonu, Foto: EPA/Ali Haider

Slavlje u krugu porodice

STREPLJENJE JE NAJVAŽNIJA LEKCIJA ZA ĐOKOVIĆA U 2018. Kad osećate bol prvi put u životu onda ste frustrirani!

Srpski teniser ispričao je kroz šta je prošao u prethodnih 365 dana i na čemu je zahvalan

Objavljeno: 22:10h

Novak Đoković već je počeo svoju novu takmičarsku sezonu, ako računamo takmičarske mečeve, pošto je poslednjeg dana 2018. godine zaigrao sa bratom Markom u dublu.

Braća Đoković su slavila u prvom kolu dubla turnira u Dohi što je najbolja najava za Novakov nastup u singlu koji će biti prvog dana 2019. godine.

- Bio je ovo specijalan dan za mene jer sam igrao sa svojim bratom i pobedio. Poslednji put smo igrali dubl pre četiri ili pet godina, ali sada smo prvi put pobedili. Bio je ovo dan za pamćenje. Drago mi je što sam 2018. završio pobedom i sa novom energijom i srećan ulazim u 2019. Blagosloven sam što mogu da se bavim sportom koji volim i videćemo koliko daleko mogu da stignem u novom godini - rekao je Đoković posle meča novinarima.

Novak Đoković je nastupio sa bratom Markom u dublu
Novak Đoković je nastupio sa bratom Markom u dublu foto: EPA/Ali Haider

Srpski teniser je objavio raspored za prvi deo sezone i iz njega je jasno da neće igrati na mnogo turnira, samo na onim najvećim.

- Trudiću se da igram najbolje što mogu baš na najvećim turnirima. Sada su se prioriteti malo promenili, imam dvoje dece i pokušavam da napravim balans između tenisa i porodice.

S obzirom da se završava za njega neverovatna 2018. godina u kojoj je "dotakao dno" i vratio se na vrh, srpski teniser ipak ističe da je najviše zahvalan što ima divnu porodicu.

Novak je posebno zahvalan na tome što ima porodicu
Novak je posebno zahvalan na tome što ima porodicu foto: AP

- Tome što imam život, što imam porodicu. Počastvovan sam što se bavim sportom koji volim. Svakodnevno skrećem sebi pažnju na sve stvari zbog kojih sam srećan. Trudim se da razmišljam o stvarima koje me čine srećnim, čak ih i zapisujem. Sve to me podseća na to da čovek treba da bude prisutan u trenutku. Naš ego ponekad učini da sami sebi možemo da budemo najveća prepreka. Zato se svakodnevno podsećam na sve ono što me čini srećnim.

A čemu ga je naučila protekla godina?

- Pre svega, ova 2018. me je naučila strpljenju. Čak i pre operacije nisam bio spreman da zaigram. Osećao sam bolove u laktu, ali sam igrao. Takva situacija, u kojoj osećate bol, prvi put u životu, budi u vama frustraciju. Iziritirao sam lakat time što nisam mirovao već sam želeo da igram. To je dovelo do toga da moram da idem na operaciju. Posle nje sam ponovio sličnu grešku. Opet sam se prerano vratio, nisam imao strpljenja za oporavak, a nisam bio spreman niti fizički, niti emotivno niti igrački da se vratim na teren. Bilo mi je potrebno neko vreme da dostignem željeni nivo. Ta situacija sa povredom me je naučila strpljenju, ali i razumevanju. Pre svega sam radio na razumevanju sebe jer takve situacije zahtevaju vreme i poverenje. Kada se čovek posveti sebi, kada radi na svojim vrlinama i veruje u njih, kada uspe da promeni neke navike, onda shvatiš da ono ka čemu težiš možeš i da dostigneš.

Novak Đoković će sa porodicom i timom dočekati Novu godinu
Novak Đoković će sa porodicom i timom dočekati Novu godinu foto: EPA/Ali Haider

S obzirom na obaveze Novak neće slaviti doček Nove godine, ali će uz njega biti njegovu najbliži, pa će sa njima ući u 2019. godinu.

- Sa mnom u Dohi je porodica, tu mi je i ceo tim. Bićemo zajedno, proslavićemo sigurno malo, ali neće biti nekog velikog slavlja jer me već prvog januara čeka duel protiv Damira Džumhura - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.