SERENA POKRENULA REVOLUCIJU: Dodatna zaštita za teniserke-majke od sledeće sezone
Serena Vilijams, Foto: AP/Danielle Parhizkaran

PROMENJENA PRAVILA

SERENA POKRENULA REVOLUCIJU: Dodatna zaštita za teniserke-majke od sledeće sezone

Mesto na WTA listi koje su igračice zauzimale pre trudnoće biće im zagarantovano

Objavljeno:

Teniserke koje su odlučile da nastave karijeru posle porođaja, od sledeće sezone biće dodatno zaštićene.

Mesto na WTA listi koje su igračice zauzimale pre trudnoće biće im zagarantovano, ali ne i mesto među nosiocima na turnirima, što je bio i jedan od apela Serene Vilijams, saopštila je WTA.

Teniseri koji se oporave od povrede ili teniserke koje se porode tokom tri godine moći će da zadrže prethodno mesto na svetskoj listi na 12 turnira. Time nije ispoštovan apel Vilijamsove, ali je pronađen kompromis odlukom da majke nosioci budu oslobođene u prvom kolu turnira.

Pitanje nosioca je pokrenula Serena Vilijams koja na Rolan Garosu nije bila povlašćena, a na Vimbldonu je bila 25. nosilac. Podršku za ovu ideju američka teniserka je dobila od vodeće svetske teniserke Simone Halep i Marije Šarapove.

WTA je donela odluku i da se igračicama dozvoli da nastupaju u opremi poput one koju je nosila Vilijamsova na Rolan Garosu, ali organizatori turnira imaće slobodu da dozvole ili zabrane neku od oprema, a igrači i igračice će imati 25 sekundi na raspolaganju da serviraju. Takođe je doneta i još jedna korekcija postojećih pravila, pa će igrači u budućnosti tek jedanput moći da koriste toalet.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.