PRVI ČOVEK SVETSKOG TENISA BRANI ĐOKOVIĆA OD OPTUŽBI: Čuli smo za to, ali ga nismo videli!
Novak Đoković je navodno pozvao na bojkot Dejvis kupa, Foto: Reuters

DeMantuje

PRVI ČOVEK SVETSKOG TENISA BRANI ĐOKOVIĆA OD OPTUŽBI: Čuli smo za to, ali ga nismo videli!

Hagerti je odlučno demantovao spekulacije o srpskom teniseru

Objavljeno:

Dugo traju spekulacije i nagađanja da se Novak Đoković protivi reformisanom Dejvis kupu i da je čak slao pisma igračima u kojima ih poziva na bojkot, ali to nije istina tvrdi Dejvid Hagerti, predsednik ITF.

Prvi čovek Međunarodne teniske organizacije je demantovao navode da je srpski teniser, koji je predsednik Saveza igrača, poslao pismo teniskim federacijama u kojima ih je upozorio da će teniseri bojkotovati novi format takmičenja u Dejvis kupu.

- Nismo videli pismo, nismo dobili nikakvo pismo - jasno je poručio Hagerti i dodao da je i on čuo glasine.

Dejvid Hagerti je demantovao optužbe na račun Đokovića
Dejvid Hagerti je demantovao optužbe na račun Đokovića foto: AP

- Čuli smo za to pismo, ali ga nismo videli. Mogu samo da vam kažem šta smo govorili na sastanku u Londonu sa akterima, među kojima je bilo i nekoliko igrača. Uvek smo bili otvoreni za raspravu sa igračima o kvalifikacijama za Olimpijske igre

Dejvis kup će se od sledeće godine igrati po novom sistemu, poput prvenstva na kraju godine, a teniseri će jedino kroz njega moći da se kvalifikuju na Olimpijske igre 2020. godine.

- Što se Tokija tiče, kvalifikacije postoje, ali znamo da će zbog promena u Dejvis kupu biti nekih okolnosti i žalbi. Imamo komitet i očekujemo to. Razmišljaćemo o kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024 - rekao je predsednik ITF-a.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.