PIKE O DEJVIS KUPU I ĐOKOVIĆU: Ne želim da ovo bude dogovor između Novaka i mene, on brani interese igrača!
Đerar Pike, Foto: REUTERS/Sergio Perez

traži se rešenje

PIKE O DEJVIS KUPU I ĐOKOVIĆU: Ne želim da ovo bude dogovor između Novaka i mene, on brani interese igrača!

Svi mislimo da nije najbolje imati dva takmičenja, zato pokušavamo da pronađemo rešenje između članova ATP-a, ITF-a i Kosmosa - rekao je Španac

Objavljeno: 11:04h

Osnivač Kosmos grupe koja reformiše Dejvis kup Đerar Pike razgovarao je sa Novakom Đokovićem o svom teniskom projektu.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je izložila biznis plan kroz koji bi, zahvaljujući investicionoj grupi Kosmos, ušlo nešto oko tri milijarde dolara za 25 godina.

Promene su prihvaćene, novi turnir će biti odigran na kraju godine u Madridu, a sledeći korak je bio sastanak predsednikom Saveta igrača - Novakom Đokovićem.

- Imali smo veoma dobar sastanak sa ATP-em, bordom Grend slemova, ITF-om i Đokovićem koji je predsednik Saveta igrača. Bilo je oko 20 ljudi za stolom. Sada znamo više o pozicija ATP i njihovom ATP Kupu. Svi mislimo da nije najbolje imati dva takmičenja, zato pokušavamo da pronađemo rešenje između članova ATP-a, ITF-a i Kosmosa - rekao je Pike.

Novak je porazom u finalu Londona okončao sezonu
Novak je porazom u finalu Londona okončao sezonufoto: AP

Fudbaler katalonskog kluba smatra da je normalno da Đoković brani interese kolega.

- Sa Novakom imam veoma dobar odnos. On je predsednik Saveta igrača i brani interese svojih kolega, to je normalno. Upoznao sam ga pre dve godine na Završnom turniru u Londonu i uvek sam se trudio da budem transparentan i iskren u komunikaciji sa njim. Na kraju, to je jedini način funkcionisanja.

Ipak, uprkos različitim mišlenjima Španac veruje da je dogovor moguć.

- Mislim da su naše ideje slične, ali ne želim da ovaj projekat bude dogovor između Novaka i mene jer je ovo rasprava između ATP i ITF. Razgovarao sam sa većinom najboljih igrača i igrači koji su favoriti da igraju su Rafael Nadal, Dominik Tim, Marin Čilić….

Osvajač 20 Grend slem titula je u jednom trenutku izjavio da "Dejvis kup ne sme postati Pikeov kup". - Znam da je to rekao, ali ja sam samo jedan od učesnika, ne želim da budem predstavnik ovog šampionata. Neće postati Pikeov kup. Dejvis kup pripada ITF-u, ali su savezi veoma važni. Oni su budućnost tenisa, oni su ti koji ulažu u mlade talente. Dejvis kup mora da bude jak kako bi novac odlazio svim savezima, čak i onim najslabijim. U suprotnom, budućnost tenisa će postati pustinja - istakao je Pike.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.