ĐOKOVIĆ O NASLEDNICIMA: Nova generacija tenisera donosi moć, ali mi dominiramo već 10 godina!
Novak Đoković i Aleksander Zverev, Foto: Reuter

moraju da budu psihički jaki

ĐOKOVIĆ O NASLEDNICIMA: Nova generacija tenisera donosi moć, ali mi dominiramo već 10 godina!

Tu pre svega mislim na Zvereva, Ćorića, Hačanova - istakao je Đoković

Objavljeno:

Prvi reket sveta Novak Đoković nadigran je u finalu Završnog maastersa u Londonu od talentovanog Aleksandra Zvereva sa 6:4, 6:3, a nakon meča Srbin je istakao da dolazeća generacija mladih tenisera fizički sazrela i da dolazi njihovo vreme.

- Nova generacija tenisera donosi moć u igri, naročito servisom. Tu pre svega mislim na Zvereva, Ćorića, Hačanova koji su zaista vrhunski serveri. Fizički su jaki. Izgleda da su u potpunosti sazreli, možda brže nego moja generacija. Ipak, pretpostavljam da im je potrebno više vremena da budu psihički jači od naše generacije kako bi napravili velike stvari - kazao je Đoković.

Đoković napominje da je mladima veoma teško da dođu do samog vrha pošto njegova generacija već dugi niz domnira svetskim tenisom.

- U isto vreme, Nadal, Federer, Endi, Stan, ja... ova generacija dominira tenisom u poslednjih 10 godina na gren slemovima. Mislim i na Del Potra, naravno. Definitivno nije lako za mlađe igrače da se probiju u vrh.

Novak Đoković i Marjan Vajda
Novak Đoković i Marjan Vajdafoto: Profimedia

Pitanje je vremena kada će neko od mlađih doći do najvažnijih trofeja smatra srpski teniser.

- Mora se to jednom dogoditi. Jedan od njih će pobediti na grend slemu. Ali mislim da je dobro da naš sport vidi nova lica, kao što je Cicipas koji je osvojio turnir za mlade u Milanu. I svi igrači koje sam već pomenuo. Tamo su viđene neke nove promene u tenisu koje mogu biti i na našoj turneji.

Novak naglašava da su promene u tenisu neophodne kako bi što više mladih ljudi počelo da se bavi "belim" sportom.

- Mislim da smo krenuli u pravom smeru jer moramo nekako da privučemo mlađu generaciju u naš sport. Definitivno su neke promene potrebne - završio je Đoković

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.