NOVAK SKOČIO DA BRANI FEDERERA: Švajcarac na žestokom udaru drugih igrača, ali biće zahvalan Srbinu zbog ovih reči!
Glavna polemika u tenisu - Ima li Federer povlašćeni položaj, Foto: AP/Jim Young

On to i zaslužuje

NOVAK SKOČIO DA BRANI FEDERERA: Švajcarac na žestokom udaru drugih igrača, ali biće zahvalan Srbinu zbog ovih reči!

Najbolji srpski teniser ističe koliko je doprinos i uticaj na razvoj tenisa imao švajcarski teniser

Objavljeno: 09:16h

Novak Đoković je stao u odbranu Rodžera Federera posle optužbi koje je na račun Švajcarca izneo Žilijen Beneto.

Francuski teniser je u intervjuu na jednom radiju istakao da Fedeks godinama ima povlašćen položaj, pogotovo na Australijan openu gde uglavnom dobija mečeve u večernjim terminima kako bi izbegao velike vrućine.

- Na poslednja dva AO Federer je igrao 14 mečeva, jer je bio šampion i finalista. 12 od 13 tih mečeva je igrao u večernjem terminu. Primera radi, istog dana igrali su Federer i Štruf, kao i Đoković i Monfis. Slažemo se da bi svaki direktor turnira pre stavio duel Novaka i Gaela u večernji termin, zar ne? Ipak ne. Oni su igrali u 2.30 popodne, na 40 stepeni, a Rodžer i Jan-Lenard su igrali uveče - rekao je Beneto.

Novak Đoković brani Federera, ali kaže da razume i Benetoa
Novak Đoković brani Federera, ali kaže da razume i Benetoa foto: Reuter/Gonzalo Fuentes

To je bila i tema na konferenciji za medije Novaka Đokovića koji je sa druge strane istakao da je Federer svojim igrama i rezultatima zaslužio da ima takav tretman.

- Na kraju, on i zaslužuje poseban tretman jer je šestostruki šampion Australijan opena i jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako on nema takav tretman, ko onda treba da ga ima? Ljudi dolaze da gledaju njega kako igra, žele da ga vide u udarnom terminu, što je u "Rod Lejver areni" 19.30 časova - rekao je Novak.

Srpski teniser kaže da razume ponekad frustraciju drugih igrača.

Novak Đoković ističe i kako su svi teniseri na kraju profitirali od Federera
Novak Đoković ističe i kako su svi teniseri na kraju profitirali od Federera foto: AP/Michel Euler

- Razumem i Žilijena jer ponekad se čini da neki igrači imaju povlašćen tretman na određenim turnirima iz godine u godinu. S druge strane, morate da shvatite da je Federer udarna snaga tenisa u smislu prihoda, pažnje koju privlači. Žilijen i momci poput njega takođe profitiraju od tenisa zbog Rodžera i onoga što je on uradio za ovaj sport - dodao je Đoković.

Isto misli i Novakov protivnik u prvom meču, poraženi Džon Izner, koji je samo proširio listu igrača koji bi trebalo da budu "zaštićeni".

- Možda pojedini, kao što su Federer, Nadal i Đoković i treba da ima poseban tretman. Zbog njih, zbog tih top igrača i ostali zarađuju mnogo novca. To je kao efekat Tajgera Vudsa na sve u golfu. Tako treba posmatrati ljude poput Federera. On je čovek-tenis po mom mišljenju. Zaslužuje sve i čak i više nego što je dobio - rekao je Izner.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.