CEO SVET MU JE POD NOGAMA: Kralj Novak Đoković posle 2 godine i 5 dana zaseo na svoj presto!
Novak Đoković i zvanično je najbolji na svetu, Foto: AP

ATP lista

CEO SVET MU JE POD NOGAMA: Kralj Novak Đoković posle 2 godine i 5 dana zaseo na svoj presto!

Čekali smo dugo da se vrati tamo gde mu je uvek bilo mesto

Objavljeno: 09:18h

Ako su mu rekli za titulu na Vimbldonu da je možda poslednji bljesak, već negde od početka US opena su morali da priznaju da je Novak trenutno najbolji teniser na svetu, a čekalo se samo kada će to zvanično postati na ATP listi.

I to se i dogodilo ovog ponedeljka, 5. novembra 2018. godine, pošto je i zvanično srpski teniser izbio na čelo liste najboljih igrača sveta sa 8.045 bodova.

Novak Đoković posle dve godine prvi na ATP listi
Novak Đoković posle dve godine prvi na ATP listi foto: Printscreen/atpworldtour.com

U suštini je Đoković postao prvi na svetu još u sredu kada je Nadal odustao od igranja na Mastersu u Parizu, ali sada je to i zvanično.

Gotovo neverovatno je da se to dogodilo maltene na godišnjicu kada je pao s prvog mesta. Poslednji put kada je izašla ATP lista na kojoj je bio prvi bilo je 31. oktobra 2016. godine.

Dakle pune dve godine i 5 dana je prošlo.

Novak Đoković je u nedelju izgubio finale Mastersa u Parizu
Novak Đoković je u nedelju izgubio finale Mastersa u Parizu foto: AP

U međuvremenu je prošao kroz samo on zna šta sve, prekid saradnje sa stručnim štabom, poraze od anonimusa Danijela Tara, Čekinata... Imao je šestomesečnu pauzu, pa onda i operaciju lakta i još jednu pauzu, raskid saradnje i sa slavnim Agasijem da bi se vratio Marjanu Vajdi i uz njegovu pomoć došao tamo gde je i bio.

Igrački dokaz, osim trofeja na Vimbldonu, Sinsinatiju (čime je kompletirao karijerni Zlatni Masters), US openu, Šangaju, dobio je u subotu uveče kada je u najboljem meču godine savladao Rodžera Federera 7:6, 5:7, 7:6.

U finalu Pariza, u nedelju, jeste izgubio od Karena Hačanova, ali je bio od tog polufinalnog meča sa Federerom i emotivno, i psihički i fizički iscrpljen, pa nije uspeo da povratak na prvo mesto ATP liste potvrdi i trofejom u Bersiju.

Novak Đoković će morati da napadne titulu u Londonu na Završnom Mastersu
Novak Đoković će morati da napadne titulu u Londonu na Završnom Mastersu foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Ipak, da bi ostao tu gde je sad, Novak će morati na poslednjem turniru u sezoni - Završnom Mastersu u Londonu, ne da napadne titulu, ali svakako da dogura dalje od Rafaela Nadala da bi sačuvao svoju poziciju.

Španac mu sada gleda u leđa sa 7.480 bodova, ali ni on ne brani nijedan bod u Londonu kao ni Novak, a razlika između njih je 565 bodova. No, znajući Novaka, neće se on obazirati na to što radi Nadal, već će napasti titulu, pa uostalom da li postoji bolji način da se završi ova svakako istorijska godina za njega.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.