PIKE ZBOG NOLETA I RAFE PREŠAO 47.000 KILOMETARA! U Barseloni poludeli na štopera: Više misli o tenisu nego o nama!
Pike i Đoković, Foto: Fonet, Reuters

POTRESI U RAJU...

PIKE ZBOG NOLETA I RAFE PREŠAO 47.000 KILOMETARA! U Barseloni poludeli na štopera: Više misli o tenisu nego o nama!

Počinju problemi za bivšeg reprezentativca Španije

Objavljeno:

Đerar Pike se uhvatio u koštac sa velikim problemima.

Njegova kompanija "Kosmos" stoji iza projekta novog Dejvis kupa. Takmičenje reprezentacija u tenisu igraće se po turnirskom sistemu u novembru, počev od 2019. godine, ali Đeraru neće biti nimalo lako da privoli najveće igrače da prihvate njegove inovativne ideje.

Posle 118 godina promenjen je format, međutim nisu svi teniseri odlučili da podrže ovaj projekat. Zato je Pike lično otišao u Šangaj, gde se igrao Masters, kako bi ubedio najveće zvezde "belog sporta" da igraju u "njegovom takmičenju".

Nole i Rafa
Nole i Rafa foto: Reuter/Andrew Boyers

Pike je uspeo u toj nameri sa Rafaelom Nadalom, međutim malo teže mu je išlo sa Novakom Đokovićem.

- Pričao sam sa svim igračima, što se tiče Rafe igraće ako ne bude povređen. Novak je rekao da ako bude morao da bira izabrađe ATP turnir. Ali uveren sam da možemo da se dogovorimo - rekao je Pike.

Što se Rodžera Federera tiče, s obzirom da ima 37 godina i da je vrlo izbirljiv što se tiče turnira, kao i da nije igrao u Dejvisu kupu još od 2015, najmanja je verovatnoća da ćemo videti i Švajcarca u Madridu sledećeg novembra. - Federer je u fazi karijere kada mu je izbor turnira prioritet. Pričao sam s njegovim predstavnicima, vrata nisu zatvorena - dodao je Španac.

Doskorašnji reprezentativac Španije je dva puta putovao u Ameriku, jednom u Šangaj, Madrid... Desilo mu se da putuje 15.000 kilometra (do Orlanda) samo tri dana pred Barseloninu utakmicu. Boravio je i u Njujorku na finalu US opena (još 12.324 km), a u Šangaju (još 20.000 km) je tokom Mastersa razgovarao sa najboljim teniserima.

Zbog svega toga, španski AS piše da su u Barsi pobesneli na štopera.

- Barselona misli da Pike više misli o kompaniji nego o onome šta se dešava na terenu. Klub je veoma ljut zato što je prešao više od 20.000 kilometara da bi došao do Šangaja kako bi ubedio tenisere koji nisu mnogo zainteresovani za ovaj projekat - piše AS.

Videćemo kako će se ova situacija dalje odvijati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.