POSTOJI MNOGO RAZLOGA ZBOG ČEGA ŽIVIM U MONTE KARLU: Novak rešio da progovori zašto je napustio Srbiju!
Novak Đoković već godinama živi u Monte Karlu, Foto: Beta / Miloš Miškov

sportska strana priče

POSTOJI MNOGO RAZLOGA ZBOG ČEGA ŽIVIM U MONTE KARLU: Novak rešio da progovori zašto je napustio Srbiju!

Novak je 12 puta igrao na mastersu u Monte Karlu, gde je ostvario 32 pobeda i deset poraza

Objavljeno: 17:18h

Svima je već dobro poznato da najbolji srpski teniser Novak Đoković godinama živi u Monte Karlu, a novinar jednog američkog lista je izneo činjenice zašto je to tako.

- Novak Đoković je rođen u Beogradu i kada god može, tamo ide da provede vreme sa porodicom i prijateljima, ali i da trenira sa sunarodnicima koji se bave tenisom. Ali, pre mnogo godina je svoje sedište premestio u Monte Karlo, gde živi sa suprugom Jelenom i njihovo dvoje dece, sinom Stefanom i ćerkom Tarom.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: AP

I sam Novak je objasnio zbog čega mu Monte Karlo najviše odgovara.

- Monte Karlo je mesto u kome mnogo sportista živi, a i mnogo tenisera u poslednjih nekoliko decenija. Prvi put sam tu došao kao 17-godišnjak, da igram kvalifikacije, a onda sam počeo da provodim malo više vremena tamo, jer mi je trener tu živeo, a moj bivši strateg Rikardo Piati još uvek je tu. Sa njim sam radio oko godinu dana. Monte Karlo smo koristili kao našu bazu za trening. U to vreme, ja sam i dalje živeo u Srbiji. Ali, počeo sam da volim taj grad iz više razloga. Najvažnije, imam svoje mesto tu, na kome mogu da posvetim vreme i potpunu pažnju tenisu. Stvarno uživam u tome. U ovoj fazi mog života, to je nešto što je veoma vredno - zaključio je Đoković", a "Teniski svet USA" izveštaj o ovim stavovima dopunio rečima da je Nole 12 puta igrao na mastersu u Monte Karlu, da je ostvario 32 pobeda i deset poraza, te da je titule osvojio 2013. pobedom nad Rafaelom Nadalom, odnosno 2015. savladavši Tomaša Berdiha.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blicsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.