PEPE IMAZ OTVORIO DUŠU SRBIMA: Izvinjavam vam se! Dve godine sam hteo da se ubijem! Razmenjujem iskustva s Novakom!
Pepe Imaz sa Novakom Đokovićem, Foto: Printscreen/Instagram/djokernole

Nije to pričao

PEPE IMAZ OTVORIO DUŠU SRBIMA: Izvinjavam vam se! Dve godine sam hteo da se ubijem! Razmenjujem iskustva s Novakom!

Španac koji je oklevetan i okrivljen od brojnih navijača srpskog tenisera kao najveći krivac za njegov pad, rešio je da ispriča sve o njihovom odnosu

Objavljeno: 09:07h

Pepe Imaz je kontroverzna ličnost kako god da okrenete, makar kada su u pitanju navijači Novaka Đokovića.

Aktivnija uloga Španca u karijeri Novaka Đokovića nekako se baš poklopila i sa padom i lošim rezultatima srpskog tenisera, a Imaz je istog trenutka okarakterisan kao, ako ne glavni, onda jedan od najvećih krivaca za to.

Pogotovo je to bio slučaj u Srbiji, gde su ga vrlo brzo svi proglasili za nekakvog gurua koji svojim životnim sloganom "ljubav i mir" je ubio vatru i glad za pobedama srpskom teniseru, te da je on kriv i za to što je Nole prestao da jede meso...

Sada je Španac po prvi put progovorio za srpske medije, a u intervju za "Novosti" govorio je i o svom životu, svojim idealima i stremljenjima, uz naravno saradnju i odnos koji ima sa Đokovićem.

- Sarađujemo već šest-sedam godina. Sve je počelo nekoliko meseci posle dolaska njegovog brata Marka ovde u Marbelju. Nismo direktno sarađivali u početku, ali se nekako naš odnos menjao s godinama, a saradnja prilagođavala različitim potrebama - pojasnio je Imaz kako je došlo do neke vrste "saradnje" sa Novakom, a potom i na lično insistiranje dodao:

Pepe Imaz prati Novaka Đokovića na turnirima tek povremeno
Pepe Imaz prati Novaka Đokovića na turnirima tek povremeno foto: Fonetap

- Da se odmah razumemo, Novak je taj koji osvaja turnire, a ne onaj koji sedi pored njega. Imamo višegodišnju saradnju i to profesionalnu i ličnu. Sve je njegovo, ništa nije moje.

Ono što sve zanima, a posebno ljude u Srbiji jeste šta on predstavlja Novaku?

- Sa Novakom uglavnom pričam i delim svoja iskustva. Pre nego što sam ga upoznao, radio sam sa ljudima samo na emocionalnom nivou. Mislim da ni ja, niti bilo ko drugi, nije sposoban da nešto drugom pokazuje ili ga uči, već samo da delim(o) mišljenje i naša iskustva. Novaka uglavnom slušam i delim mišljenje sa njim. Teško je savetovati ljude o situacijama u kojima nisi bio. A uspešnim ljudima je potrebno da pričaju i sve dele. Veoma je teško deliti svoja osećanja. Kada imamo nešto ovde u grudima želimo da izađe iz nas. Kada to izvadimo, osećamo se oslobođenima. Novak i ja razmenjujemo ta iskustva i misli u našim razgovorima i učimo jedan od drugog - objasnio je Imaz.

Pepe Imaz je otkrio i da je pokušao samoubistvo
Pepe Imaz je otkrio i da je pokušao samoubistvo foto: Fonetap

Španac je potom otkrio govoreći o tome koji mu je bio najteži trenutak u životu kada je pokušao čak i da podigne ruku na sebe.

- Želim da jedna stvar bude jasna - nisam osoba koja nekom može da pomogne da se oseća bolje. To ne može niko do vas samih. Samo mogu da podelim nešto što je meni spasilo život. Želeo sam dve godine sebi da oduzmem život i nisam uspeo. Sve se promenilo kad sam se upitao "šta to radiš", kada sam shvatio da treba da prihvatim sebe kakav sam, da sam ni bolji ni gori od ostalih, već samo ljudsko biće. To me je oslobodilo, to je baza svega. Biti svestan da si ljudsko biće kao i ostali oko tebe. Podeliti stvari sa ljudima oko tebe koji možda imaju probleme.

Ono što je posebno upečatljivo jeste da je šira javnost za njega tek čula kada je počeo niz poraza i loših rezultata Novaka Đokovića.

- Sve ove godine radim isto sa njim. Nisam uvek putovao na turnire. Samo ponekad, kada je on to tražio jer je smatrao da sam mu potreban. I, naravno, kada je i moj posao sve to dozvoljavao. Zaista ne znam zašto i kad su krenule sve te priče i zašto je nastala sva ta fama.

Istog trenutka su počeli negativni komentari, a Imaz je optužen i osuđen bez prava da se brani. On i dalje oseća negativnu energiju koja stiže u njegovom pravcu zato što je uz Novaka.

Pepe Imaz kaže da oseća negativnu energiju koja mu stiže od Đokovićevih navijača
Pepe Imaz kaže da oseća negativnu energiju koja mu stiže od Đokovićevih navijača foto: Profimedia

- Osećam to, ali sad ću pričati o sebi, ne o drugima. Pre 25 godina nisam znao šta je ljubav. Bio sam egoista. Postojalo je samo ja, ja, ja... Kad je neko dolazio da priča o poštovanju i prihvatanju okolnosti ili drugih ljudi pitao bih ga da li je lud, uz poruku da me ostavi, jer sam želeo samo da pobeđujem! Zbog čega se sve promenilo kod mene? Do 18. godine bio sam potpuno drugačiji, kad nisam uspevao da pobeđujem, radio sam ružne stvari, lomio rekete, vređao sudije, rivale... Kasnije sam shvatio da mi to ne pomaže. Počeo sam da se menjam i polako da prihvatam šta se dešava i više volim samog sebe. Tada mi je bilo teško da izgovaram reč ljubav, sada je izgovaram često. Znam da nije komotno da se priča o tome, razumem ljude kojima to smeta i ne želim da ih promenim. Ne želim da ih ubeđujem, jer sam bio kao i oni. U istoj poziciji - ispričao je Imaz.

On je između ostalog naveo i da putuje na turnire samo kada ga Novak pozove i ukoliko mu to obaveze dozvole, a takođe se i izvinio ljudima u Srbiji, ako je uradio nešto što im je zasmetalo.

Pepe Imaz se i izvinio ljudima u Srbiji
Pepe Imaz se i izvinio ljudima u Srbiji foto: Profimedia

- Iako izgleda teško da se shvati, prvo sav respekt prema svim ljudima u Srbiji i prema Srbiji. Ako je nešto zasmetalo, izvinjavam se. Ali meni je mnogo pomoglo i pomaže mi kada te ocenjuju, kada žele da te povrede. Kada te neko udari teže je odgovoriti ljubavlju nego kada te neko mazi. I zato mi te situacije i uvrede, iako nimalo lake, pomažu jer traže da najviše radim na sebi i pronađem poštovanje prema drugim ljudima. Pomaže mi da shvatim to što govore. Da izvučem najbolje iz sebe i prihvatim sve to.

Kompletan intervju sa Pepeom Imazom možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.