NIJE SVE U PARAMA! KAKO DA PRODAŠ DUŠU ZBOG NOVCA?! Srđan Đoković otkrio kako su Britanci bili vrbovali Novaka!
Foto: Beta/Branislav Božić

Ostali su Srbi do kraja

NIJE SVE U PARAMA! KAKO DA PRODAŠ DUŠU ZBOG NOVCA?! Srđan Đoković otkrio kako su Britanci bili vrbovali Novaka!

Hteli su da ga upare sa Endijem Marijem i da postanu najdominantija sila na svetu

Objavljeno: 09:46h

Dobro je poznata priča da je Velika Britanija silno želela da Novak Đoković zaigra pod njenom zastavom i da su nudili "kule i gradove" porodici najboljeg srpskog sportiste svih vremena kada je on još bio dete, samo da bi uzeli njihov pasoš.

Upravo o tim momentima je pričao Novakov otac, Srđan Đoković, gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV Happy, gde je govorio o ponudi koju su dobili sa Ostrva dok još Novak nije takoreći bio ni na putu da postane ono što je postao.

- Naravno da nisam bio u dilemi. Kako možeš da prodaš dušu zarad nekog novca? Da budemo Englezi? Pa kako bi to onda bilo, kako bi se pojavio ocu i da kažem ja sam od sada Englez i moja decu su... Imali smo raznih ponuda. Kada smo tu ponudu (od Britanaca) dobili mi smo se godinu dana pre toga uselili u svoj stan posle 17 godina bivstvovanja u tuđim stanovima u Beogradu. Novac ne može sve da plati. Tako se i on ponaša. Ne može da dâ svoj lik i ime sponzorima - ispričao je Srđan Đoković.

Srđan i Dijana Đoković
Srđan i Dijana Đoković foto: Profimedia

Otac srpskog tenisera je rekao da on i njegova supruga jesu pregovarali sa Britancima, ali da su u startu znali da će ih odbiti.

- Oni su hteli da upare Novaka i Marija i da godinama budu pobednici Dejvis Kupa. Što bi i bili. Ali Novak je Srbin, rođen je ovde. Bilo bi ilizorno odmah pričati. Nisam im odmah to rekao, nego smo posle razvorara sad decom odgovorili. Novak je imao 19, Marko, 16 i Đorđe 11. Ja sam im rekao da imaju šansu da žive tamo, da imaju najbolje uslove na svetu. Znate koji je bio njihov odgovor? Pa nikakav ne postoji ta sila da se promeni ta situacija. Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja - ispričao je Đoković senior.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.