Nikad viđena scena na gren slemovima: Serena nazvala sudiju lopovom, pa izgubila finale US opena od 20-godišnje Japanke!
Foto: EPA/Jason Szenes

NEVERICA

Nikad viđena scena na gren slemovima: Serena nazvala sudiju lopovom, pa izgubila finale US opena od 20-godišnje Japanke!

Iznenađenje kolosalnih razmera na poslednjem gren slemu u sezoni

Objavljeno: 09:28h

Serena Vilijams je poražena pred domaćom publikom u finalu US Opena i to od 20-godišnje Naomi Osake iz "Zemlje izlazećeg sunca" sa 6:2, 6:4, posle 81 minuta igre.

Meč je obeležio skandal koji je izazvala američka teniserka, koja se svađala sa sudijom, zbog čega joj je prvo oduzet poen, a onda i gem. To nije uticalo na Japanku koja je sigurnom igrom došla do prvog gren slem trofeja u karijeri.

Devetnaesta igračica planete je odlično otvorila susret, napravila brejk u trećem gemu, onda i u petom, posle čega joj je bilo lako da slavi sa pomenutih 6:2.

U drugom setu, manje rutinsko slavlje Japanke, ali nije to ono o čemu svi pričaju. Ono što je do sada bilo neviđeno je svađa Serene sa sudijom. Prepirka je najpre počela kada je arbitar Karlos Ramos opomenuo Serenu zbog kratkog razgovora sa stručnim štabom, a nastavilo se kada joj je oduzet poen zbog druge opomene.

Serena je tražila javno izvinjenje sudije, ali negativna energija se nije smirivala, pa je pri 6:2, 4:3 za Japanku tražila da supervizor dođe na teren kako bi se rešio problem. Nazivala je Ramosa lopovom, a zbog kršenja pravila, oduzet joj je gem, pa je Osaka povela sa 5:3.

Naposletku, Serena je čak i zaplakala, a takva scena zaista nikad nije viđena. Njen trener Muratoglu je na kraju priznao da je bilo savetovanja, te da je sudija s pravom oduzeo poen, te gem njegovoj štićenici.

Patrik Muratoglu
Patrik Muratoglu foto: Reuters

- Da, savetovao sam je iz lože, ali to nije ništa novo. Pa Rafa Nadal i Aleks Zverev stalno su u kontaktu sa trenerima, i to ovaj sudija dobro zna, pa se ništa ne preduzima - istakao je Serenin trener.

Serena Vilijams
Serena Vilijams foto: Reuters

Povodom svega, oglasila se i Vilijamsova, koja je pokušala da celu priču okrene na nejednakost žena i muškaraca. Prilično neuspešno, ako nas pitate:

- Nije mi jasno zašto je Patrik rekao medijima da mi je dao savet iz lože. Možda je nešto i pokazivao, ali ja svakako nisam obraćala pažnju na njega... Kao što sam i ranije rekla, mi nemamo nikakve tajne znakove. Iako Karlos Ramosa smatram velikim sudijom, ne mogu da kažem da sam pogrešila što sam ga nazavala lopovom! U tom trenutku sam osećala kao da mi je neko nešto ukrao, a mislim da je on to upravo uradio. Među muškim teniserima ima mnogo više savetovanja, pa nikom ništa. Mi se ovde borimo za prava i jednakost žena, a događaju se ovakve stvrai. Ranije u toku turnira Aliz Korne je morala da skine majicu pošto ju je pogrešno navukla, zašta je tako dobila opomenu, a teniseri mogu da skidaju majice i nikom ništa!

To nije bio jedini skandal u finalu, a ukoliko vas zanima šta je bio drugi, ostanite uz Espreso.co.rs i ubrzo čitajte sve o tome.

BONUS VIDEO: Himna Srbije se pevala i u Litvaniji

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.