Nole, sad mu vrati za Olimpijske igre oba puta! Spektakularni Đoković u finalu US Opena protiv Del Potra! (VIDEO)
Foto: AP

joker is back

Nole, sad mu vrati za Olimpijske igre oba puta! Spektakularni Đoković u finalu US Opena protiv Del Potra! (VIDEO)

Super Srbin savladao Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 6:4 i 6:2, dok je Argentincu meč predao Rafael Nadal posle dva seta zbog povrede kolena

Objavljeno: 09:21h
Saša M. Stajić

Kad je izašao žreb za ovogodišnji US Open, prva jaka prepreka za Novaka Đokovića bio je još uvek najveći svih vremena (GOAT - greatest of all time), Rodžer Federer, u četvrtfinalu turnira.

Ispostaviće se da je kombinacija Federerovih godina (37), velike vlažnosti vazduha i visokih temperatura u Njujorku, kao i žilavost Australijanca Džona Milmana, bila pogubna po Švajcarca, pa je na Srbina bio red da se znoji, što je on učinio i dobio Milmana u tri seta.

Svima je pao kamen sa srca kad je Kei Nišikori u pet setova u četvrtfinalu poslednjeg gren slema sezone savladao Marina Čilića, koji je delovao spremno možda čak i za svoju drugu titulu u karijeri u Njujorku.

Međutim, dobio ga je Japanac sa 6:4 u petom setu i izašao na megdan Đokoviću, s kojim ima skor 2:14. Poslednji put pobedio je Srbina upravo na US openu u polufinalu 2014. godine.

Ovog puta Đoković nije dozvolio iznenađenje. Na teren je doneo svoje najbolje, čelično izdanje i već u prvom setu iscrtao put kojim će se i on i Nišikori kretati u ovom meču.

Prvi set, lakih 6:3 za Noleta, uz jedan oduzet brejk protivniku.

Na početku drugog, u prvom gemu, Srbin je propustio 4 nove brejk šanse, u drugom gemu je spasavao glavu, ali je i taj set posle vrhunskog tenisa s obe strane uskoro priveo kraju sa 6:4.

Treći je bio formalnost, Japanac nemoćan, konačnih 6:2 za našeg asa.

Đokovića u finalu čeka Huan Martin del Potro, kome je drugi polufinalni meč predao jedan od dvojice najvećih favorita na US openu, Rafael Nadal.

Španac ekstremno retko predaje, ali je ovog puta posle 6:7 i 2:6 to morao da učini zbog velikih bolova u kolenu.

Bolovi su bili toliko jaki da je Nadal posle meča izjavio da ga verovatno čeka duža pauza.

Koliko duga, nije moguće predvideti u ovom trenutku, dok se ne obave snimanja.

Tako se Del Potro vraća na mesto zločina, na kome je pre dugih 9 godina osvojio svoj prvi i zasad jedini gren slem, pobedivši u finalu Rodžera Federera s 3:2 u setovima.

Za nas je važniji onaj drugi rivalitet, a posebno mečevi Srbina i Argentinca na Olimpijskim igrama. Naime, u Londonu 2012. Delpo je dobio Noleta s 2:0 u borbi za bronzanu medalju.

Još bolniji poraz došao je 4 godine kasnije na Olimpijadi u Rio de Žaneiru. Novak je na taj turnir došao kao najveći favorit za zlato, ali je ispao od, kako sportski novinari vole da ga zovu Diva iz Tandila već u prvom kolu.

Jedan od retkih mečeva posle kojih je Đoković plakao.

Došlo je, čini se, vreme za vraćanje nekih računa. U međusobnom skoru Nole ima 14:4 protiv Del Potra, a Argentinac, posle silnih operacija zglobova na obe ruke, opet igra svoj najbolji tenis.

Problem je što svoj najbolji tenis igra i Đoković.

Novak je opet Terminator, zid, čovek koga skoro niko ne može da probije ni u 3, a kamoli u 5 setova, servira pametno, retko greši, kreće se kao mačka po terenu i stiže apsolutno sve.

Rečju, ubacio je u killer mod.

A kad je tako, malo ko mu može bilo šta.

Zna to i Del Potro.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.