Da čovek ne poveruje šta čuje: Svi napali Đokovića, samo je Mats Vilander skočio da ga brani!
Foto: Fonet / Profimedia

Čudo neviđeno

Da čovek ne poveruje šta čuje: Svi napali Đokovića, samo je Mats Vilander skočio da ga brani!

Mnogi su osudili srpskog tenisera smatrajući da je folirao da mu je loše i tražio medicinski tajm-aut kako bi prekinuo loš ritam koji je imao u trećem setu

Objavljeno:

Nije samo publika u Njujorku bila protiv Novaka Đokovića na meču osmine finala protiv Žoaoa Souze, već i veliki deo teniske javnosti se ustremio na srpskog tenisera i prozivao ga.

Razlog za to jeste što je iskoristio svoje pravo i zatražio medicinski tajm-aut u trećem setu meča, jer se nije dobro osećao usled velike vrućine i sparine i teških uslova za igru.

Mnogi su to videli kao njegov trik da se izvuče iz pomalo neugodne situacije u koju je zapao u tom delu meča i zbog toga su negodovali, smatrajući da je više folirao nego što mu je bilo stvarno loše.

Mats Vilander stao je u odbranu srpskog tenisera koga su svi napali
Mats Vilander stao je u odbranu srpskog tenisera koga su svi napali foto: Profimedia

Međutim, svima njima je zapušio usta čovek od koga se to najmanje očekivalo - Mats Vilander. Šveđanin je prethodnih godina bio poznat kao jedan od najvećih kritičara Srbina, a neretko je svojim stavom umeo i da omalovažava srpskog tenisera.

Ipak, u poslednje vreme sve češće staje na njegovu stranu, a to je bio slučaj i sada.

- Zašto nešto forsirati i 'gurati' nešto? Svi se muče, Novak ponovo danas. Mislim da je vrućina bila u pitanju, a i igrači verovatno nisu navikli na nova pravila. Slušaj svoje telo – tako bi svi trebalo da reaguju. Čim osetiš da nešto nije u redu, odmah traži pauzu. U naše vreme, morali smo da igramo do kraja, ali posle nismo mogli da igramo po mesec dana - rekao je Vilander i time stao u odbranu srpskog tenisera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.