NEĆE TO VIŠE DA TRPI! ĐOKOVIĆU DOJADILE PROZIVKE: To nije istina! Niko nas ništa ne pita!
Foto: EPA/Tannen Maury

Ljuti Novak

NEĆE TO VIŠE DA TRPI! ĐOKOVIĆU DOJADILE PROZIVKE: To nije istina! Niko nas ništa ne pita!

Srpski teniser se našao u žiži i zbog promenjenog formata i sistema takmičenja u Dejvis kupu

Objavljeno:

Novak Đoković nema više živaca da trpi kritike i prozivke da je on jedan od najzaslužniji za potpunu transformaciju u Dejvis kupu i da on podržava brojne promene u tenisu.

Posle dva meča koja je morao da igra u istom danu, srpski teniser je izašao pred novinare, a jedno od pitanja odnosilo se i na promeni sistema takmičenja u Dejvis kupu koji će se igrati kao jednonedeljno takmičenje na kraju sezone.

- Promene su neophodne. Moje ime se spominjalo među onima koji podržavaju dogovor, ali to nije istina. Podržavam jedino promenu formule. Stara formula nije dobra za igrače. Tenis nije ispunio sav svoj potencijal. Tradicija i istorija su veoma važne, ali nekada nas koče. Trebalo bi da budemo skloniji eksperimentima - rekao je Novak.

Novak Đoković je rekao da niko ne konsultuje igrače u vezi sa promenama na Gren slemovima.
Novak Đoković je rekao da niko ne konsultuje igrače u vezi sa promenama na Gren slemovima.foto: EPA/Tannen Maury

Srpski teniser obavlja funkciju i predsednika saveta igrača, međutim, on ističe da na Gren slemovima organizatori sami i bez konsultacija sa igračima donose promene, što mu se nikako ne dopada.

- Igrači nemaju mnogo uticaja kad je reč o promeni formata na Slemovima. Oni prave promene bez konsultacija sa nama. Poslednji primer je promena sa satom. Niko nas nije konsultovao, pravilo je samo objavljeno i mi moramo da igramo po njemu - poručio je srpski teniser.

Đoković se u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju sastaje sa Marinom Čilićem od 20 časova, dok u drugom polufinalu igraju Federer i Gofan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.