PROGOVORIO NOLETOV DŽELAT: Ščepao sam Đokovića kao buldog i izvršio plan do kraja! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Warren Toda

grčki fenomen

PROGOVORIO NOLETOV DŽELAT: Ščepao sam Đokovića kao buldog i izvršio plan do kraja! (FOTO) (VIDEO)

Cicipas će se u prvom finalu turnira iz 1000 serije sastati sa najboljim igračem sveta Rafaelom Nadalom (22h), koji je u dva seta savladao Karena Hačanova

Objavljeno: 11:04h

20-godišnji Grk Stefanos Cicipas se u subotu plasirao u prvo Masters finale u karijeri ,nakon velike borbe u tri seta savladavši zahuktalog Kevina Andersona.

Cela ova bajka za mladog Grka počela je u osmini finala kada je načinio veliko iznenađenje izbacivši Novaka Đokovića, a potom u četvrtini Aleksandra Zvereva.

Slavlje Cicipasa nakon plasmana u finale
Slavlje Cicipasa nakon plasmana u finalefoto: EPA/Warren Toda

On se osvrnuo na meč sa Novakom rekavši da ga je uhvatio kao buldog.

- Sada sam mnogo bolje upoznat sa igrom Novaka Đokovića. Osećao sam veliku dozu samopouzdanja i znao sam da je imao neke probleme sa pojedinim udarcima na meču. Tako da sam čekao i onda sam ga 'uhvatio kao buldog' i izvršio plan - rekao je Cicipas. Mladi Grk pobedom nad Đokovićem ostvario je najveći uspeh u karijeri, međutim nije se tu zaustavio, pošto je u naredna dva meča došao pobeda nakon velikih preokreta – prvo nad Zverevom, a onda i Andersonom.

- Igrati u finalu Mastersa je nešto najlepše što može da vam se desi na rođendan - rekao je Cicipas, koji je će danas napuniti 20 godina. - I dalje ne mogu da verujem. Prilično sam siguran da i publika to nije očekivala i ja lično nisam očekivao - dodao je Grk.

Cicipas će se u prvom finalu turnira iz 1000 serije sastati sa najboljim igračem sveta Rafaelom Nadalom (22h), koji je u dva seta savladao Karena Hačanova. Neka istorija biće ispisana u večernjim satima, pošto će ili Nadal produžiti rekord po broju Masters titula (33), ili će Cicipas ostvariti petu pobedu zaredom nad top10 igračima.

Od kada je ATP lista ubačena 1973. godine niko nije uspeo da osvoji titulu na Turu pobedivši pet top10 igrača, neuključujući Završni turnir u Londonu.

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković posle pobede nad Nordsjelandom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.