Serena će juriti rekord Štefi Graf u subotu, a Kerberova je zove u pomoć za finale! (FOTO)

Poznate finalistkinje AO

Serena će juriti rekord Štefi Graf u subotu, a Kerberova je zove u pomoć za finale! (FOTO)

Za prvi Gren slem trofej u 2016. godini boriće se Vilijamsova i Anđelika Kerber
Objavljeno: 09:34h

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije ubedljivom pobedom nad Agnješkom Radvanjskom 6:0, 6:4. Protivnica Vilijamsove u finalu u Melburnu biće Anđelika Kerber, koja je u dva seta pobedila Džoanu Kontu 7:5, 6:2. Amerikanka je potpuno dominirala na meču. Prvi set je dobila za 20 minuta, pogodivši 18 vinera. Drugi set je bio nešto neizvesniji, pošto je Radvanjska uspela da napravi jedan brejk, ali je 34-godišnja Serena podigla nivo igre i završila meč sa osam uzastopnih poena, uz tri asa i jednim direktnim poenom iz forhenda.

Vilijamsova je do sada šest puta osvajala Australijan open, a ako pobedi u subotu, izjednačiće se sa Štefi Graf sa 22 osvojene grend slem titule, što je rekord u eri "opena". Najviše grend slemova u istoriji ima Margaret Kort â 24. Vilijamsova je velika favoritkinja u finalu, ne samo zbog trenutne forme, nego zato što je do sada pobeđivala u svih šest finala u Australiji.
Kerberova je okončala neočekivane rezultate Džoane Konte, najprijatnijeg iznenađenja turnira. Nemica je do sada šest puta igrala sa Serenom i ima samo jednu pobedu. Njena zemljakinja Štefi Graf je 1994. postala prva teniserka iz Nemačke koja je osvojila Australijan open. - Štefi, molim te, piši mi, treba mi savet - rekla je Kerberova posle meča.
(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.