NOVAK JE ZASTRAŠUJUĆ! Takav tenis nikad nisam video!
Foto: Fonetap

Oduševljava ga

NOVAK JE ZASTRAŠUJUĆ! Takav tenis nikad nisam video!

Srpski teniser je dobio nove pohvale od teniske legende

Objavljeno: 10:43h

Novak Đoković se trijumfom na Vimbldonu vratio u svetski teniski vrh i na stare staze uspeha, a pohvale za njega i njegovu igru stižu sa svih strana.

Povratak Srbina mnogi stručnjaci vide kao novo okretanje situacije u svetskom tenisu posle dvogodišnje da tako kažemo dominacije Nadala i Federera, a takvog mišljenja je i legendarni Ričard Krajiček.

Bivši šampion Vimbldona iz 1996. godine poručio je da nivo Novakove igre može biti zastrašujući i da će se sada on pitati ko će osvojiti titule na Gren slemovima narednih godina.

Ričard Krajiček veruje da Federer neće više osvojiti više od dve Gren slem titule
Ričard Krajiček veruje da Federer neće više osvojiti više od dve Gren slem titule foto: Reuters

- Mislim da može da osvoji još jedan ili dva Slema, ali to opet zavisi od Novaka. Neko vreme Rodžer je igrao sjajan tenis, a Novak ga je pobeđivao na travi dve godine u nizu. Novakov nivo igre može da bude zastrašujući. Nivo tenisa kakav nikad nisam video. Momci koji su igrali protiv Novaka i Rodžera kažu da protiv Federera uvek imaš osećaj da imaš šansu, dok je sa Novakom svaki ritern blizu osnovne linije, sve vraća, neverovatan je - rekao je Krajiček.

Krajiček je objasnio da Švajcarac zbog godina ima fizičke padove, a da je ipak u svemu ključni faktor Đoković koji je dobio njihovih 9 od 15 međusobnih duela na Gren slemovima.

- Rodžer ima fizičke padove, kao na Završnom mastersu prošle godine i pre nekoliko nedelja u Haleu, sada protiv Andersona (Vimbldon). Promašio je meč loptu i nije uspeo da završi meč. To je bilo razočaravajuće. Mislim da i dalje ima to u sebi, ali ključni faktor je Đoković - rekao je Holanđanin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.