NOVAK U POLUFINALU GREN SLEMA POSLE SKORO DVE GODINE: Đoković iz besa prema sudiji zgazio Nišikorija! (VIDEO)
Foto: Reuters

Vimbldon 2018

NOVAK U POLUFINALU GREN SLEMA POSLE SKORO DVE GODINE: Đoković iz besa prema sudiji zgazio Nišikorija! (VIDEO)

Sva dešavanja na ovom meču mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 17:31h

Novak Đoković je savladao Kei Nišikorija sa 3:1 u setovima i plasirao se među četiri najbolja na Vimbldonu.

Novak Đoković je ponovo u polufinalu jednog Grend Slem turnira, prvog još od US Opena 2016. godine

On je u četvrtfinalu Vimbldona savladao Japanca Keija Nišikorija sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:2, 6:2) za dva sata i 38 minuta igre na Centralnom terenu.

Sva dešavanja na ovom meču mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espreso.co.rs.

6:2 - KRAJ: Đoković je savladao Nišikorija sa 3:1 u setovima.

5:2 - Gem od polufinala deli Novaka! Na servisu je Nišikori.

4:2 - Nišikori dolazi do drugog gema u četvrtom setu!

4:1 - Potvrđen gem! Igrao kao transu srpski teniser, kao da želi što pre da završi meč.

Interesantno je da je u ovih nekoliko gemova srpski teniser posle osvajanja bodri na engleskom "Come on", što nismo imali prilike često da viđamo tokom njegove karijere.

3:1 - BREJK! Novi gem u nizu za Đokovića i drugi uzastopni brejk za srpskog tenisera. Digao je igru na viši nivo i nema nameru da popušta i na taj način omogući protivniku dase vrati u život.

2:1 - Razljutio se srpski teniser u ovim trenucima, čak je dobacio u sudiji u stolici da ima dvostruke aršine jer nije opomenuo Nišikorija zbog bacanja reketa. Ali ta ljutnja mu je pomogla da osvoji gem bez izgubljenog poena.

1:1 - BREJK! To je bilo ono što je potrebno srpskom teniseru. Na brejk uzvraćeno ribrejkom odmah na početku.

0:1 - BREJK! Auuu, ovo je bilo skroz neočekivano. Loš ulazak Đokovića u četvrti set posle onako dobrog završetka prethodnog. Japanac mu je odmah oduzeo servis.

III SET

6:2 - BREJK! Novak ponovo vodi u setovima! Jedini teniser koji je na terenu u ovim trenucima je Srbin.

5:2 - To je ono što je nedostajalo od završetka prvog seta! Novak potvrđuje brejk iz prethodnog gema i sada je na korak od novog vođstva u setovima.

4:2 - BREJK! I evo ga i brejk! Novak posle fenomenalnog spašavanja prethodnog gema na svoj servis sada uzvraća žestoko, pun samopouzdanja i oduzima servis protivniku.

Čuli smo i onaj njegov prepoznatljiv uzvik!

3:2 - Uh kako je ovo bio važan gem za srpskog tenisera. Uspeo je da spasi čak tri uzastopne brejk lopte i na kraju dođe do novog vođstva. Mnogo će mu ovo uticati na samopouzdanje.

2:2 - Odičan Nišikori, izvukao se iz malo neugodne situacije kada je Novak stigao od 40:15 do "đusa", ali japanski teniser sjajnom igrom dolazi do izjednačenja u gemovima.

2:1 - Kao preslikano iz prvog gema ovog seta. Novak suvereno do novog vođstva.

1:1 - Ni Japanac nije imao problema na gem na svoj servis.

1:0 - E ovo je prava igra Đokovića! Sjajan početak posle izgubljenog seta, osvojen prvi gem bez izgubljenog poena.

II SET

3:6 - I Nišikori osvaja drugi set i dolazi do izjednačenja! Novakova igra je prilično opala posle onih uzastopnih propuštenih brejk lopti u trećem gemu.

3:5 - Novak ne da tek tako drugi set. Sada je pritisak na Nišikoriju.

2:5 - Bila je ovo solidna prilika za Đokovića, ali dva odlična servisa Nišikorija i dolazi na samo gem od izjednačenja u setovima.

2:4 - Ovo je sada bilo dobro! Konačno je Novak odigrao jedan ubedljiv gem kao na početku meča.

1:4 - Problem za Novaka! Nišikori je potvrdio brejk bez izgubljenog poena. Stiče se utisak da u ovim trenucima leti po terenu.

1:3 - BREJK! Ofanziva Nišikorija se sada isplatila. Agresivno je krenuo na srpskog tenisera i to mu je donelo brejk u drugom setu.

1:2 - Ne sme Đoković da propušta ovakve šanse. Opet je imao dve brejk lopte i nijednu nije iskoristio, a potom ga je Nišikori kaznio dobrim servisima i osvajanjem gema.

1:1 - Odlično! Bilo je izuzetno važno da posle dugog prethodnog gema sa napornim poenima sada Novak lako dođe do gema na svoj servis i to je i učinio.

0:1 - Najduži gem u meču, koji je trajao više od deset minuta na servis Keija Nišikorija i na kraju pripao njemu. Napadao je Novak, vršio pritisak, Japanac se branio i odbranio.

I SET

6:3 - Novak osvaja prvi set! Nije bilo lako, ispustio je dve set lopte, ali je treću iskoristio srpski teniser, jer mu je proradio prvi servis u pravom trenutku.

5:3 - BREJK! Ponovo Novak oduzima servis protivniku, tačnije mu je Nišikori to omogućio sa dve neiznuđene greške koje je napravio i sada naš as će servirati za osvajanje prvog seta.

4:3 - Dobro je! Prekinuta serija od dva uzastopna osvojena gema Japanca. Novak opet ima prednost.

3:3 - Razigrao se u ovim trenucima japanski teniser, a posebno je opasno što mu je proradila bekhend paralela.

3:2 - BREJK! I sada se Japanac diže i uzvraća istom merom. Pogotovo je odigrao fenomenalno poen u kome je imao i udarac kroz noge kojim je vratio lopticu a potom ga bekhendom i osvojio.

3:1 - BREJK! Evo prednosti za srpskog tenisera. Dva spektakularna poena je odigrao srpski teniser i to mu je donelo i oduzimanje servisa protivniku. Imao je i malo sreće jer je na brejk lopti pogodio liniju.

2:1 - Novak izgleda ima problema sa sočivom u levom oku, ako je suditi po gestikulaciji i pokretima, ali to ga ne sprečava da bez izgubljenog poena osvoji i drugi gem na svoj servis.

1:1 - Dobar gem sada za Nišikorija. Odlični servisi kojima nije dozvolio srpskom teniseru da ga ugrozi.

1:0 - Odličan prvi gem za srpskog tenisera. Ubedljivo ga je osvojio zahvaljujući sjajnim servisima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.