Vimbldon, šesti dan (muškarci): POZNAT NOLETOV NAREDNI PROTIVNIK! Nadal rutinski, Gulbis iznenadio Zvereva! (VIDEO)
Foto: Reuters

Vimbldon 2018

Vimbldon, šesti dan (muškarci): POZNAT NOLETOV NAREDNI PROTIVNIK! Nadal rutinski, Gulbis iznenadio Zvereva! (VIDEO)

Dvostruki šampion Vimbldona je na taj način obezbedio prvo mesto na ATP listi, bez obzira kakav će biti ishod turnira

Objavljeno: 22:24h

Prvi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je u trećem kolu savladao Aleksa de Minaura iz Australije.

Nadal je odigrao izuzetan meč protiv mladog Australijanca i slavio rezultatom 6:1, 6:2, 6:4, posle nešto više od dva sata igre.

Dvostruki šampion Vimbldona je na taj način obezbedio prvo mesto na ATP listi, bez obzira kakav će biti ishod turnira. 'Bik sa Maljorke' je u ovom susretu odigrao verovatno i poen turnira, kada je u finišu drugog seta lobovao rivala.

Karen Kačanov je sasvladao Franseda Tiafoa sa 3:2 u setovima (4:6, 7:6, 6:2, 6:1) i posle tačno tri sata igre uspeo da prođe dalje na turniru.

Meč koji je odlučivao Noletovog potecijalnog protivnika krenuo je u korist Tiafoa koji je uspeo da povede sa 2:0 u setovima. A ond se desio treći set u koje se odigrao taj-brejk koji je na kraju pripao Kačanov.

Taj trenutak je prelomio meč, koji je posle tog seta Kačanov rešio u svoju korist pošto je amerikanac i fizički i mentalno bio slomljen.

Estonac ernest Gulbis je uspeo da savlada favorizovanog Aleksansera Zvereva sa 3:2 u setovima (7:6, 4:6, 5:7, 6:3, 6:0) i tako načini veliko iznenađenje.

Meč je trajao skoro tri ipo sata, ali na kraju je Nemac upotpunosti ostao bez snage, pa je Estonac poslednji set rešio u svoju korist sa 6:0, počistivši jednog od glavnih nosioca iz daljeg nadmetanja na Vimbldonu.

Huan Manuel del Potro je ekspresno savladao Francuza Benoita Pairea sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:3) i takođe se plasirao u četvrto kolo turnira.

Francuz se trudio ali nije mogao više od taj-brejka u drugom setu, dok je Argentinac tokom celog meča diktirao tempo kojem je Paire parirao samo na momente.

Žil Simon je u četiri seta posle velike borbe koja je trajala skoro tri sata,uspeo da savlada Metjua Ebdena sa 3:1 (6:1 6:7, 6:3, 7:6). Maratonski meč je igran po užasnoj vrućini i u toku njega smo imali prilike da gledamo dva taj-brejka.Jedan je pripao Edbenu, i sa njim je izjednačio meč, dok je Simon u taj-brejku završio meč u svoju korist.

Jiri Vesesli je takođe u četiri seta, takođe za tri sata, pobedio Fabia Fođinia (7:6, 3:6, 6:3, 6:2), dok je Miloš Raonić za dva i po sata, savladao Denisa Novaka sa takođa 3:1 (6:7, 6:4, 5:7, 2:6).

A najbrži meč šestog dana se odigrao između Keia Nišikorija i Nika Kirgiosa, koji je trajao samo 1:41 minut.

Japanac je ekspresno završio posao u trećem kolu sa 3:0 u setovima (1:6, 6:7, 4:6) i plasirao se u četvrtfinale prestižnog Gren slem turnira.

Rezultati šestog dana Vimbldona
Rezultati šestog dana Vimbldonafoto: Printscreen/Google/Wimbledon

BONUS VIDEO: Novinari Espresa u epizodi "Valjati se kao Nejmar"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.