Švajcarci opet napali Srbe: Pokrenuli staru priču da su Janko i Viktor sumnjičeni za nameštanje!

Malo su providni

Švajcarci opet napali Srbe: Pokrenuli staru priču da su Janko i Viktor sumnjičeni za nameštanje!

"Blik" je u svetlu najnovijih događanja u tenisu u vezi sa nameštanjem ponovo podsetio na priču iz 2011. godine kako su imena dvojice srpskih igrača bila na navodnoj listi osumnjičenih da su nameštali mečeve
Objavljeno:

Svet tenisa je uzdrman novim tvrdnjama i pojavljivanjem određenih dokaza o nameštanju mečeva, a interesantno je da kad god se pojave priče o imenima tenisera koji su osumnjičeni za nameštanje mečeva, pojedini strani mediji se odmah uhvate za srpske igrače. Nakon što su novinari u Australiji detaljno propitivali Novaka Đokovića o tome što je 2007. godine dobio ponudu da namesti meč preko ljudi iz njegovog tima, na šta im je on odgovorio da je odbio tu ponudu i da nikada takvu stvar ne bi uradio, sada se švajcarski "Blik" dosetio i drugih srpskih tenisera.

Tako su Švajcarci u ovom trenutku kada "beli sport" potresa velika afera, ponovo pokrenuli priču o igračima iz vrha tenisa koji su svojevremeno bili pod istragom ili osumnjičeni da su namerno predavali mečeve zbog lične koristi, a među njima su bili Viktor Troicki i Janko Tipsarević. To je priča iz 2011. godine koju je objavio jedan švedski medij o tome da postoje dve liste sa imenima tenisera koji se sumnjiče.
Na "crnoj listi" je bio Janko Tipsarević koji je zaista i bio obavešten da se protiv njega vodi istraga zbog poraza od Orasija Sebaljosa, jer je posle vođstva u setovima izgubio od potpunog anonimusa, a kladionice su doživele ogromne gubitke. Međutim, vrlo brzo je Jedinica za integritet tenisa odustala od podizanja optužbi, jer za to nije bilo osnova. Viktor Troicki se tada našao na takozvanoj "alarm listi" na kojoj su bili teniseri koji se samo sumnjiče za nameštanje mečeva, ali dalje od toga ništa se nije dogodilo.
Crna lista: Filip Kolšajber (Nemačka), Potito Staraće (Italija), Andreas Sepi (Italija), Fabio Fonjini (Italija), Janko Tipsarević (Srbija), Mikael Ljodra (Francuska), Nikolaj Davidenko (Ukrajina), Tejmuraz Gabašvili (Gruzija), Viktor Krivoj (Rumunija), Kristof Rohus (Belgija), Oskar Ernandez (Španija), Jevgenij Korolev (Rusija), Filipo Volandri (Italija), Vejn Odeznik (Južna Afrika), Viktorija Azarenka (Belorusija), Agnješka Radvanska (Poljska), Frančeska Skijavone (Italija), Sara Erani (Italija), Marija Kirilenko (Rusija), Katerina Bondarenko (Ukrajina). Alarm lista: Viktor Troicki (Srbija), Brajan Dabul (Argentina), Eduardo Švank (Argentina), Žeremi Šardi (Francuska), Simone Boleli (Italija), Lukaš Kubot (Poljska), Karlos Berlok (Argentina), Igor Kunjicin (Rusija), Andrej Golubjev (Kazahstan), Aleks Bogomoljov (Rusija), Somdev Devarman (Indija), Stiv Darsis (Belgija), Marin Čilić (Hrvatska), Flavio Ćipola (Italija), Ivo Karlović (Hrvatska), Flavija Peneta (Italija), Roberta Vinči (Italija), Viržinija Razano (Francuska), Romina Oprandi (Švajcarska), Dominika Cibulkova (Slovačka), Eleni Danilidu (Grčka). (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.